Egy nap alatt döntött rekordot Ed Sheeran új albuma

553056977 Square Horizontal, ed sheeran
Ed Sheeran performs onstage at the Rock in Rio USA music festival at the MGM Resorts Festival Grounds in Las Vegas, Nevada on May 15, 2015. AFP PHOTO / ROBYN BECK / AFP PHOTO / ROBYN BECK
Vágólapra másolva!
Soha ennyien nem hallgattak még meg lemezt egy nap alatt a Spotifyon. Ed Sheeran ráadásul hatalmas fölénnyel taszította le a korábbi rekordert, The Weekndet az első helyről.
Vágólapra másolva!

Ed Sheeran harmadik lemeze március 3-án jelent meg. A ÷ című lemezt, amelyet divide-ként kell kiejteni, és az egyszerűség kedvéért mi is így fogunk rá hivatkozni, óriási várakozás előzte meg. Így nem meglepő, hogy

máris több rekordot döntött a Spotify zenei streamingszolgáltatónál.

Az albumról elsőként megjelent dalt, a Shape of You az egy nap alatt legtöbbször (10 millió alkalommal) meghallgatott szám lett, magát a lemezt pedig megjelenése után egyetlen nap alatt 57 millióan hallgatták meg.

Ed Sheeran a Rock in Rio fesztiválon, 2015-ben Forrás: AFP/Robyn Beck

A korábbi rekordot The Weeknd Starboy című lemeze tartotta a Spotifyon, de azt egy nap alatt "csak" 29 millióan hallgatták meg 2016 novemberében.

A mostani rekord valószínűleg annak is köszönhető, hogy Sheeran 2016-ban nem jelentetett meg semmit, és a Divide a visszatérését jelenti az előre bejelentett, önként vállalt szünetről.

A brit popsztárnak egyébként legutóbb 2014-ben jelent meg albuma, a x (azaz multiply), első, + (azaz plus) címre hallgató lemezét pedig 2011-ben adta ki.