Tahi Tóth László szerint a Kossuth-díj a legjobb terápia

2017.03.17. 09:56

Március 15-én Kossuth-díjat kapott Tahi Tóth László. Mivel a színészt majd két hónapja kórházban kezelik, felesége vette át helyette a kitüntetést, amelyet azonnal bevitt férjének a kórterembe.

Nagyon örült Laci a sok köszöntésnek, és persze a díjnak is, ami fél évszázados művészi munkájának eddigi legnagyobb elismerése, és amit a legjobb terápiának tart a gyógyulás folyamatában. Igen boldog volt a kis szobor láttán, együtt ünnepeltünk a kórteremben" – mondta a Blikknek Kárászy Szilvia.

Arról is beszélt, hogy talán 1-2 hét múlva hazaengedik az agyműtéten átesett Tahi Tóth Lászlót, de ez nem jelenti azt, hogy színpadra is állhat, hiába vágyik már nagyon erre.

Ahogy az Origo is megírta, Tahi Tóth László január 21-én, előadás közben lett rosszul a József Attila Színház Hattyúdal című darabjában. Az előadás után azonnal kórházba szállították. Kiderült, hogy egy korábbi stroke okozza a panaszait, ezért február 8-án megműtötték. A Vígszínház, amelynek Tahi Tóth László a társulati tagja, legutóbbi közleményében azt írta, hogy a színészre még hosszú kezelés vár.

A színház a Kossuth-díj kapcsán ezzel az összeállítással tisztelgett Tahi Tóth László előtt: 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK