Soha nem látott roham a bérletekért

Az Erkel Színház épülete.
Vágólapra másolva!
Rekordszámú bérletet, a tavalyi mennyiség csaknem ötszörösét adta el a Magyar Állami Operaház a bérletújítás első napján, csütörtökön. Az Erkel Színház épületénél soha nem látott hosszúságú sor kígyózott. A hatalmas roham váratlanul érte az Operaházat, az intézmény ezért közleményt adott ki, amelyben elnézést és türelmet kért a bérletesektől.
Vágólapra másolva!
Az Erkel Színház épületétől a II. János Pál pápa téri metrómegállóig állt a sor. Forrás: Magyar Állami Operaház

A 2017/18-as "A Ring gyűrűi"-évadra a bérletújítás március 16-án kezdődött.

"Kollégáink a tavalyi mennyiség ötszörösét értékesítették az első napon – hála Önöknek- áll az Operaház közleményében. - Ugyanakkor az informatika nem tudhatta követni ezt a váratlan rohamot, amiért elnézésüket kérjük.
A tavalyi rekordszámokhoz képest, amikor első napon 1166 bérlet fogyott, most csütörtökön 5180, melyből az interneten keresztül 2747 darabot adtunk el. Az Opera Értékesítési Centrumának munkatársai este 11 óráig állnak rendelkezésre az Erkel Színházban,

pénteken azonban az esti előadás miatt, amely 18 órakor kezdődik, körülbelül csak 450 sorszámot tudnak kiadni.

A nagytermet megnyitották az érdeklődők előtt, hogy helyet tudjanak foglalni, és az értékesítés újabb munkaállomásokat helyezett üzembe, hogy az igényeket kielégítse. Fizikailag ugyanakkor lehetetlen naponta 550-600 személyes bérletet váltónál többet kiszolgálni, ezért arra kérjük a Tisztelt Vásárlókat, hogy legyenek megértéssel irányunkban, mivel ekkora érdeklődésre sem informatikai infrastruktúránk, sem kollégáink nem voltak felkészülve. A maihoz hasonló, hosszas várakozást és az online bérletváltás nehézségeit igyekszünk orvosolni."

Az Operaház épületének felújítása miatt a 2017/18-as évadra váltott bérletek az Erkel Színházba szólnak. Forrás: Magyar Állami Operaház

Az Opera arra is felhívja a bérlettulajdonosok figyelmét, hogy március 17-én, pénteken és egész jövő héten övék az elővásárlási jog, továbbá az Erkel Színházban a hétvégén is 10 órától 17 óráig lehet bérletet váltani, online pedig folyamatosan, a nap 24 órájában.

"40 féle bérlet, összesen tehát 60.000 bérletkártya áll rendelkezésre, mindenkinek jut belőle, hisz ez a tavalyi bérleteladási csúcs kétszerese" - írja az Opera.