Lajkó Félix döntős a legjobb világzenészek között

Lajkó Félix
Vágólapra másolva!
Lajkó Félix a második helyen szerepel a világ Best Artist szavazásán a Songlines világzenei magazin jelöltjei között. A Songlines még január elején tette közzé a nemzetközi jelöltek összesítő listáját, most pedig kitették a 4 döntőst.
Vágólapra másolva!

Az egyik legjelentősebb világzenei szaklap, a Songlines pénteken tette közzé azokat a művészeket és zenekarokat, akiket az idei Best Artist díjra beválogattak az internetes szavazás alapján. A legjobb négy lett a döntős, és ezek között

Lajkó Félix a második helyen szerepel.

A másik három jelölt az idei Best Artist díjra: a Budapesti Womex egyik kiemelt vendége, Aziza Brahim, aztán az ismert szenegáli énekes, Baaba Maal, és az egyik legnevesebb portugál fadoénekes, Ricardo Ribeiro.

Lajkó Félix Forrás: foto: Szöllősi Mátyás

Lajkó Félix a 2016-os, folk témára írt variációit bemutató Most jöttem című lemezével került a jelöltek közé. Az albumon olyan énekesekkel dolgozott együtt, mint Palya Bea, Tintér Gabriella és Csizmadia Anna. Valamint olyan zenésztársakkal, mint Porteleki László, Brasnyó Antal és Szabó Csobán Gergő. A lemez megjelenése után nagyon hamar felkerült a World Music Charts Europe, a világ legrangosabb világzenei toplistájának harmadik helyére.

Lajkó Félix a közeljövőben áprilisban a Hollókői Húsvéti Fesztiválon és a Várkert Bazárban, májusban pedig a Skanzenben, Székesfehérváron és a kaposvári Rippl-Rónai Fesztiválon lép fel különböző formációival.