Plácido Domingo tiszteletére nemzetközi fesztivált hozott létre Pécs

Placido Domingo
Placido Domingo sajtótájékoztató és interjú
Vágólapra másolva!
Ez a világ első fesztiválja, ami Plácido Domingo nevét viseli, nemzetközi, ráadásul multikulturális.
Vágólapra másolva!

Plácido Domingo tiszteletére nemzetközi multikulturális fesztivált hozott létre Pécs városa és a GuliAnd Menedzsment. A Pécs – Plácido Domingo Classics alapítását maga az operaénekes, Páva Zsolt pécsi polgármester, Mesterházy Gyula és Magony Z. Andreas társalapítók április 6-én, csütörtökön jelentették be New Yorkban.

Az új fesztivál egyedülálló lesz a világon, mivel ez lesz az első, évenként jelentkező, nemzetközi multikulturális fesztivál, ami napjaink egyik legjelentősebb művészének nevét viseli. A fesztivált idén

június 22-25. között rendezik Pécsen.

Páva Zsolt polgármester és Plácido Domingo New Yorkban Forrás: Rózsavölgyi Zsolt

Páva Zsolt polgármester azt mondta, „különös megtiszteltetés, és ugyanakkor rendkívüli felelősség is, hogy

Plácido Domingo személye, korszakalkotó művészi teljesítménye, és közismert humanitárius tevékenységei arra köteleznek minket, hogy a Pécs – Plácido Domingo Classics programok a névadója által képviselt értékek mentén, évről-évre magas színvonalon valósuljanak meg. A 2017 nyarától évente bemutatásra kerülő fesztivál kulturális sokszínűséggel, az opera műfaját fókuszba helyezve, széles tömegeknek kíván szórakozást biztosítani”.

A fesztivál mentora, Nicholas Marko azt mondta: „a Pécs – Plácido Domingo Classics a létrejöttének első pillanatától magában hordozza a világmárkákra jellemző tulajdonságokat, mely kivételes és ritka lehetőség nem csak Pécs városának, de Magyarországnak is”.

Plácido Domingo első alkalommal 2008-ban lépett fel Pécsen, azután pedig

több nagy sikerű produkció jött létre a közreműködésével a városban.

2016-ban a Pécsi Tudományegyetem Doctor Honoris Causa címet adományozott a művésznek. Plácido Domingo nem csak az operavilágának, de a nemzetközi közéletnek is az egyik legtekintélyesebb és legbefolyásosabb személye, aki egyben a Los Angeles Opera vezérigazgatója és az Europa Nostra elnöke.

A júniusi fesztivál programjairól a szervezők a következő napokban adnak tájékoztatást.