Mesebirodalommá alakul át Szekszárd a gyerekek kedvéért

Gólyalábas bohóc pörget egy kislányt a Fővárosi Nagycirkusz standjánál a Liget fesztivál az autómentes Városligetért elnevezésű rendezvényen. A környezetvédelmi világnap alkalmából június 5-től 7-ig autómentes parkká változik a Városliget a Liget Budapest
Gólyalábas bohóc pörget egy kislányt a Fővárosi Nagycirkusz standjánál a Liget fesztivál az autómentes Városligetért elnevezésű rendezvényen. A környezetvédelmi világnap alkalmából június 5-től 7-ig autómentes parkká változik a Városliget a Liget Budapest projekt keretében. A rendezvényen zöld és civil szervezetek ingyenes családi és gyerekprogramokkal, valamint koncertekkel várják a közönséget a lezárt Kós Károly sétányon.
Vágólapra másolva!
Gólyalábas előadás, mesemondás, zenés délután és fényfestés is várja Mesevárosban, Szekszárdon május 27-én és 28-án a gyerekeket. 
Vágólapra másolva!

Félszáz program szórakoztatja majd a gyerekek Szekszárdon, a mesefesztiválon május 27-28-án. Varga Dalma az eseményszervezője elmondta, hogy elsődleges céljuk, hogy erre a két napra elhozzák a gyerekeknek az igazi mesevilágot. Ezért Szekszárdból Meseváros lesz.

A kulturális központban és környékén inkább színpadi előadásokat és természetfilm fesztivált tartanak majd. Lesz ámulatba ejtő fényfestés és hangszeres mese is. De nem marad el a játszópark, vidámpark, a fanyűvőpark és a civil cukrászda sem, ahol

mesébe illő süteményeket lehet falatozni.

Fábián Éva mesemondó, a bonyhádi Csurgó zenekar és a Magyar Népmese Színház szórakoztatja a gyerekeket. A város iskolái és óvodás mesedarabokkal készülnek, hogy társaik és szüleik előtt felléphessenek.

Gólyalábas bohóc pörget egy kislányt Forrás: MTI/Marjai János

A Mesefesztiválra tavaly mindössze háromezren voltak kíváncsiak. A szekszárdi születésű költő, Garay János Obsitosának, Háry Jánosnak az alakja több produkcióban is felbukkan majd, mint például a Langaléta garabonciások gólyalábas előadásában is.