Három hétig kotlott a tojásokon a férfi, 9 kiscsibéje lett

Vágólapra másolva!
Abraham Poincheval francia művész egy párizsi múzeum üvegkockájában ült három hétig a tojásokon. Kizárólag a teste melegét használta a tyúkanyószerephez. 
Vágólapra másolva!

A francia performanszművész, Abraham Poincheval még március végén ült rá a tojásokra. Tíz tojás fölé ült, egy speciális székre, ami abban segítette, hogy a teste

a lehető legközelebb kerüljön a tojásokhoz.

A mutatványnak a párizsi Palais de Tokyo modern művészeti múzeum adott otthont, Poincheval egy üveg viváriumában ült.

Az első tojásnak kedden repedt meg a héja, csütörtökre pedig további nyolc csibe kelt ki. A múzeum közleménye szerint

a csibéket egy tanyára viszik,

ott folytatják életüket. A 44 éves Poincheval egy széken ült, a tyúktojásokat egy tárolóedényben rögzítették a szék alá. Környezetének, elsősorban a szék környéki testrészeinek hőmérsékletét egy vastag takaróval próbálta emelni. Ez pedig nem egy közönséges lópokróc volt, hanem egy koreai művész munkája.

Naponta fél óra szünetet tervezett magának az akció elején, egyelőre nem számoltak be arról, hogy ettől eltért volna. A költési időszakra egyébként speciális étrendet is kialakított. Igyekezett olyan ételeket (például gyömbért) bevinni, amelyek segítenek emelni a testhőmérsékletét.

Poincheval még március elején fejezte be előző performanszát: egy hetet töltött el egy 12 tonnás sziklatömbbe bezárva szintén a Palais de Tokyo múzeumban. Korábban pedig egy hetet volt egy tonnányi kődarab alatti lyukban, és két hetet egy kitömött medvében.