Újra koncertezik a nyirokcsomórákból felépült Karel Gott

Concert of Czech singer Karel Gott in Moscow microphone singing personality HORIZONTAL
Az Arany Csalogány (csehül Zlatý Slavík) díjat 1985-ben huszadszorra ítélik oda neki, majd 2011-ben harminchetedszerre vehette át a legjobb férfi énekesnek járó elismerést, amelyet időközben (1996-ban) átneveztek Cseh Csalogány-díjra (csehül Český Slavík).
Vágólapra másolva!
Karel Gott, a csehek csalogánya, aki tavaly súlyos betegségen esett át, visszatér a színpadra, és újra koncertezni fog. 
Vágólapra másolva!

Első nyilvános fellépése május 31-én Prágában, a Hybernia zenei színházban lesz – közölte Aneta Stolzová, az énekes szóvivője pénteken Prágában. A Karel Gott still aLIVE elnevezésű prágai koncertet továbbiak fogják követni.

"Az egészségügyi problémáim által kikényszerített szünet után újra a startvonalon érzem magam.

– idézte a szóvivő Gottot.

Karel Gott felépült, és vissza akar térni a színpadra Forrás: RIA Novosti/Ruslan Krivobok

Elmondta, hogy betegsége után óvatos volt a csehek csalogányaként emlegetett Karel Gott, és semmit sem szeretett volna elsietni. Most azonban már jól érzi magát, és érzi, hogy eljött a visszatérés ideje.

Karel Gott nyirokcsomórákban szenvedett, de orvosai szerint mára már teljesen felgyógyult. A 77 éves Gott évtizedek óta a legnépszerűbb cseh énekes, de Németországban és Ausztriában is sokan szeretik. A zenész 2009-ban magas állami kitüntetést kapott Václav Klaus cseh államfőtől. Eladott lemezeinek száma mintegy 20 millió.