Az Arénában lép fel novemberben a Gorillaz

2017.05.02. 10:33

Idén két Gorillaz-koncert is lesz Budapesten. A júniusi Electronic Beats fesztivál után november 13-án a Papp László Budapest Sportarénában lép fel a kitalált együttes.

Azt már megírtuk, hogy a Gorillaz nyáron több koncertet is ad Európában. Júniusban Varsó, Katowice, és Köln mellett 16-án Budapesten is játszanak. Ha pedig ez nem volna elég, akkor most kiderült, hogy

november 13-án a Papp László Budapest Sportarénában is koncerteznek idén. 

A napokban megjelent Humanz című albumukkal jönnek Budapestre. A lemezt bemutató turnénak egy júniusi brit fesztiválfellépést követően júliustól októberig észak-amerikai és japán, valamint néhány európai városban lesznek állomásai.

Egy 2010-es Gorillaz-koncertForrás: AFP/Thomas Samson

A HumanzTour koncertjein a Gorillaz virtuális figurái, vagyis Murdoc Niccals (basszusgitár), Noodle (gitár), Russel Hobbs (dob) és 2D (ének)

élő zenekarral egészülnek ki.

Az élő zenészek között ott lesz a zenei ötletgazda, az elsősorban a Blur zenekar frontembereként ismert Damon Albarn, Gabriel Wallace, Mike Smith, Jesse Hackett, Jeff Wootton, Karl Vanden Bossche és Seye Adelekan

A Humanz a Gorillaz-projekt ötödik stúdióalbuma, amely április 28-án jelent meg a Warner gondozásában. A világ legsikeresebb virtuális együttese egy hatperces animációs anyaggal, a Saturnz Barz című filmmel vezette fel új anyagát. A kisfilmet már majdnem 30 milliószor töltötték le.

Közben pedig a Telekommal karöltve indítottak egy Androidra és iOS-re fejlesztett ingyenes applikációt is. Emellett pedig nagy újításuk volt, hogy 2D és Murdoc élőben adtak interjút Londonból, amelyet az egész világon online láthattak a rajongók.

A tizennégy számos, új album felvételei Londonban, Párizsban, New Yorkban, Chicagóban és Jamaicán zajlottak. A közreműködő zenészek között volt Jehnny Beth (Savages), Danny Brown, Benjamin Clementine, De La Soul, D.R.A.M., Peven Everett, Anthony Hamilton, Grace Jones, Zebra Katz, Kelela, Mavis Staples, Vince Staples, Popcaan, Pusha T, Jamie Principle és Kali Uchis.

A rendkívül sikeres produkció a britpop időszak indulásakor, a kilencvenes években hatalmas sikereket aratott Blur együttes frontembere, Damon Albarn és Jamie Hewlett képregényrajzoló találmánya. A debütáló album, a Gorillaz 2001-ben jelent meg, a Brit- és Grammy-díj nyertes csapat további lemezei, a Demon Days (2005), a Plastic Beach (2010) és a The Fall (2011) szintén sikeresek voltak. A Gorillaz körbeturnézta a bolygót San Diegótól Szíriáig, miközben százmilliós letöltéseket, tízmilliós lemezeladásokat produkált.

KAPCSOLÓDÓ CIKK