Jön A marsi szerzőjének új sci-fije

2015 Toronto International Film Festival - "The Martian" Press Conference GettyImageRank3 HORIZONTAL Talking Canada Toronto Author PRESS CONFERENCE FILM Photography Film Industry Arts Culture and Entertainment Celebrities 2015 Toronto International Film F
TORONTO, ON - SEPTEMBER 11: Writer Andy Weir speaks onstage during the "The Martian" press conference at the 2015 Toronto International Film Festival at TIFF Bell Lightbox on September 11, 2015 in Toronto, Canada. Kevin Winter/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Novemberben jelenik meg Andy Weir újabb sci-fije, az Artemis, és párhuzamosan már a film is készül belőle. A Weir előző könyvéből, A marsiból készült nagy sikerű filmet Magyarországon Mentőexpedíció címmel láthatta a közönség.
Vágólapra másolva!

A Los Angeles Times szerint a könyv megfilmesítési jogait a 20th Century Fox és a New Regancy vásárolta meg.

Az Artemis főhőse Jazz Bashara, egy piti csempész, aki a Holdon épült első városban él, és belekeveredik egy tökéletes bűnténybe.

Weir szoftvermérnökként dolgozott, amikor A marsi című sci-fijének részleteit a honlapján kezdte publikálni. Akkora sikert aratott, hogy a Crown kiadó szerződést kötött vele és a filmesek is felfigyeltek rá. 2015-ben készült el a Mentőexpedíció Ridley Scott rendezésében, amelyben Matt Damon alakította a Marson ragadt űrhajós szerepét.

Weir elmondta, hogy nagyon izgatott az új könyv megjelenése miatt. "Sokat kellett dolgoznom a tudományos részen, amit szeretek, de ezúttal sokkal összetettebb és karakterfüggőbb lett a cselekmény is" - mesélte egy videóban, amelyet az Artemis kiadója, a Crown tett közzé az interneten.

A szerző azt is hozzátette, hogy az Artemis története sokkal bonyultabb lesz A marsi című könyvénél, tele rejtélyekkel.

A regény november 7-én jelenik meg az Egyesült Államokban.