Sztárvendég érkezik a Virtuózokhoz péntek este

Teo Gertler ezúttal léghegedül
Vágólapra másolva!
Pénteken este folytatódik Magyarország komolyzenei vetélkedője, a Virtuózok, méghozzá nagyon erős mezőnnyel. Az ifjú tehetségek ezúttal Presser Gábor játéka mellett mutathatják meg, mire képesek.
Vágólapra másolva!

A pénteki elődöntőben a nézők újra láthatják azt a kilenc kis tehetséget, akik a zsűri döntése alapján korábban továbbjutottak. Szerepel tehát a műsorban

Timót, a mindig mosolygó szaxofonos, Teó, aki a zsűri szerint úgy hegedül, mint „a Jóisten nagykövete", Sergio, a temperamentumos trombitás, Amira, aki hegedűjével az angyalokkal beszélget, valamint a szaxofonon varázsló Bori.

A zongoristák közül két fiú, a

Csíkszeredából érkező Edu és a pécsi Balázs játékát élvezheti a közönség, de nem hiányozhat a fuvolás Blanka, illetve a Stradivari méltó örököseként emlegetett Alexander sem.

Ligabue Sergio, a "temperamentumos trombitás" Forrás: Virtuózok

Ma igazi sztárvendég érkezik a versenyzőkhöz: Presser Gábor Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas zeneszerző,

az LGT énekese és billentyűse is elfogadta az ifjú tehetségek meghívását. A művész a fiatalokkal együtt A padlás című musicalből idézi majd fel a Szilvásgombóc című legendás dalt, így a Duna TV adásából kiderül, hogy hangzik a sikeres darab egyik legismertebb száma a Virtuózok tehetségeinek előadásában.

Presser Gábor Forrás: Origo

"Ehhez nagyon nagy kedvem volt. Pláne, amikor eszembe jutott, hogy a Szilvásgombóc-cal érdemes lenne itt foglalkozni – mondta a közös produkcióról Presser Gábor. – Lépésről lépésre hallatszott, hogy a gyerekeknek micsoda adottságaik vannak!

"Amikor először próbáltuk a Presser-darabot, úgy tűnt, kilenc nyuszi ül itt – mondta Kovács László karmester. - Aztán megérkezett a zeneszerző, és a hangulat is megváltozott."

Teo Gertler ezúttal léghegedül. Forrás: Marjai Judit

"A darab akkor szól jól, ha a lendület elkapja a zenészeket – magyarázta Holló Aurél, az Amadinda együttes vezetője, aki szintén részt vett a péntek estére készülő produkció létrehozásában. – Ha ez a fajta lendület, ez a sodrás elkapja a zenészeket,

már nem számít, hogy ki zeneiskolás, ki profi. Akkor ez már egy valódi zenekar."

Babai Aletta Borbála szaxofonon varázsol. Forrás: Virtuózok

Noha a Virtuózok alapvetően egy verseny, a szereplőkön a stáb véleménye szerint látszik, hogy nem vetélytársként kezelik egymást. Önmagukkal versenyeznek, és drukkolnak egymásnak. A péntek esti adásban az is látható lesz, mi történik a felvétel szünetében a színfalak mögött. Előzetesen erről csak annyit árultak el a műsor készítői: "egy zenész mindig zenész marad, és ha ehhez társakra is talál, akkor játszik..."