Tizenegy kamionnal és öt busszal érkezik a Depeche Mode

Depeche Mode
WEST HOLLYWOOD, CA - APRIL 26: (L-R) Guitarist Martin Gore, singer Dave Gahan, drummer Christian Eigner, keyboardist Peter Gordeno and keyboardist Andy Fletcher of Depeche Mode perform at KROQ presents Depeche Mode at The Troubadour on April 26, 2013 in West Hollywood, California. Jason Merritt/Getty Images for Press Here/AFP
Vágólapra másolva!
Május 17-én kezdődik és négy napig tart a Depeche Mode-koncert díszletének építése és előkészítése. Több mint 500 négyzetméter alapterületű, kétszintes színpad épül.
Vágólapra másolva!

Május 22-én, hétfőn lép fel a Depeche Mode a Groupama Arénéban, amely így koncerthelyszínként is bemutatkozik. A show-ról, amelyre minden jegy elkelt, a Live Nation közölt részleteket. Kiderült, hogy a zenekarral saját szakács és konyhai személyzet érkezik Budapestre,

a teljes utazó stáb a zenekarral együtt hetvenfős.

Tizenegy kamionnal szállítják a felszerelést, emellett négy busz és öt kisbusz is a turné része, miután minden felszerelést maguk visznek valamennyi helyszínre. A kétszintes színpad több mint 500 négyzetméter alapterületű lesz, a hátát óriási ledfal adja, amelyen a koncert nagy részében Anton Corbijn fotóművész és kliprendező munkái egészítik ki a látványvilágot. Emellett stroboszkópot és füstgépeket is használnak koncert közben.

Az előkészítés és az építés már május 17-én, csütörtökön, megkezdődik, a koncert előtti napon, vasárnap pedig a technikai próba zajlik. A produkciónak hetven magyar segít be, legtöbbjük az építésbe és a bontásba, de lesz, aki a fellépőruhákkal dolgozik vagy a konyhai személyzetnek segít.

Az Origo tavaly októberben élőben közvetített az eseményről, amelyen a zenekar bejelentette az idei turné állomásait, és interjút is készített a tagokkal.

Rumli van a világban - Interjú a Depeche Mode-dal

Miért lógnának Churchill-lel és Donald Trumppal? Miért voltak szerencsések fiatalon? Fent vannak-e a Facebookon? És egyáltalán, mit csinálnak, amikor nem zenélnek? Az Origo Milánóban faggatta a Depeche Mode tagjait, Andy Fletcher billentyűst és Martin Gore gitárost. Ha lehetőségük lenne együtt lógni bárkivel a történelemből, kit választanának? Andy: Nagyon sokan vannak.