Saját mobilos játékkal ünnepelnek Péterfy Boriék

Péterfy Bori akusztik Müpa
Vágólapra másolva!
A magyar popzene történetében először saját fejlesztésű, mobil telefonokra letölthető játék segítségével mutatja be új dalát a Péterfy Bori & Love Band, amely idén ünnepli tizedik születésnapját.
Vágólapra másolva!

A zenekar november 17-én a budapesti Akvárium Klubban tartja lemezbemutató, egyben jubileumi születésnapi koncertjét, de az új dalokat a megjelenésük sorrendjében folyamatosan lehet hallgatni, a Bori X elnevezésű, ingyen letölhető mobil alkalmazással - mondta Tövisházi Ambrus billentyűs, zeneszerző, az együttes vezetője.

Az Android és Apple telefonokra és tabletekre egyaránt letölthető applikáció

interaktív videóklip és ügyességi játék egyben,

amelyet a zenekar a BIG FISH fejlesztő céggel és az együttes állandó művészeti vezetőjével, Stark Attilával közösen talált ki. A jubileumi ünnepi játékban Péterfy Borit az új dalhoz tervezett elképzelt terekben kell végigvezetni, megóvni az ellenségektől, és közben kincseket és pontokat gyűjteni. A zenekar első idei új dala, a Tövisházi Ambrus és Hajós-Dévényi Kristóf által írt Föld hívja földet is a Bori X alkalmazáson keresztül hallható és játszható végig először.

Tövisházi Ambrus azt is elmondta, hogy

a 30 ezer pontot összegyűjtő játékosoknak ajándékot ad a zenekar:

egyszeri lehetőséget kapnak a Péterfy Bori & Love Band valamennyi eddigi stúdióalbumának letöltésére, a legszerencsésebb tíz versenyző pedig páros koncertjegyet nyerhet a novemberi lemezbemutatóra.

A Péterfy Bori & Love Band 2007-ben alakult, alapvetően a megszűnt Amorf Ördögök tagjaiból. Az együttesben Péterfy Bori és Tövisházi Ambrus mellett Drapos Gergely basszusgitáros, Pápai István ütőhangszeres, Nagy István gitáros-énekes, valamint Gáspár Gergely dobos szerepel.

A zenekar debütáló, 1-es albuma 2007-ben jelent meg - rajta a Hajolj bele a hajamba című számmal -, ezt követte két évvel később a 2-es számmal futó lemez, 2012-ben a Fehér éjszakák, végül tavaly a Szédülés.