Chris Cornell felesége szerint nem öngyilkosság történt

2017.05.19. 16:55

Chris Cornell családja nem ért egyet a detroiti igazságügyi orvoszakértővel, aki arra a következtetésre jutott, hogy a Soundgarden és az Audioslave énekese öngyilkos lett csütörtök éjjel.

"A toxikológiai tesztek eredménye nélkül nem tudhatjuk, hogy mi ment végbe Chrisben, vagy, hogy bármilyen anyag hozzájárult-e a halálához" - írta a Billboardon idézett közleményében Kirk Pasich, a család ügyvédje és Vicky Cornell, Chris Cornell özvegye.

Arra utalnak, hogy a korábban drogfüggőséggel küzdő zenész esetleg véletlen túladagolás áldozata lett. Beszámoltak arról is, hogy Cornell az Ativan nevű nyugatót szedte, amelyet felírtak neki, és elképzelhetőnek tartják, hogy többet vedd be a szerből az ajánlott adagnál. 

A család hiszi, ha esetleg Chris eldobta az életét, nem volt tudatában annak, hogy mit csinál, és gyógyszerek vagy más szerek befolyásolták a tetteit" - írják a közleményben. Hozzáteszik, hogy az Ativan mellékhatásként paranoiás és szuicid gondolatokat, illetve az ítélőképesség megromálását okozhatja. 

Vicky Cornell arról is beszámol, hogy a koncert után telefonon beszélt férjével, és furcsának találta a beszédét.

"Amikor elmondta nekem, hogy talán bevett egy-két plusz Ativant, kapcsolatba léptem a biztonságiakkal, hogy nézzenek rá" - írta. 

Chris Cornellnek és második feleségének két tinédzserkorú gyereke vanForrás: AFP/2011 Getty Images/Jason Merritt

Az 52 éves Chris Cornellt nem sokkal a Soundgarden szerdai koncertje után találták holtan detroiti hotelszobájában. Az énekes a fürdőszoba padlóján feküdt zsinórral a nyaka körül. Az orvosszakértő csütörtöki közleményében azt írta, hogy Cornell felakasztotta magát

A beszámolók szerint jó hangulatban volt a koncerten és utána is, beszélgetett a rajongókkal, mielőtt visszatért volna a közelben található hotelbe.

"Ami történt, megmagyarázhatatlan. Remélem, hogy a további orvosi jelentésekből új részletek derülnek ki. Tudom, hogy szerette a gyerekeit, és nem bántotta volna őket azzal, hogy önkezével vet véget az életének" - írta Vicky Cornell, megköszönve a rajongók támogatását. 

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK