A Linkin Park meghatóan búcsúzott Chris Cornelltől

CBS RADIO's SPF 2017 GettyImageRank1 CONCERT Performance HORIZONTAL USA Nevada Las Vegas MUSIC Photography Spf Chester Bennington Linkin Park Arts Culture and Entertainment Celebrities CBS Radio two-night Topix Bestof PersonalityInQueue FeedRouted_Global
LAS VEGAS, NV - MAY 19: Chester Bennington of Linkin Park performs during CBS RADIO's two-night "SPF" concert at The Chelsea inside The Cosmopolitan of Las Vegas on May 19, 2017 in Las Vegas, Nevada. The band's performance coincided with their highly anticipated seventh studio album release, "One More Light." Isaac Brekken/Getty Images for CBS Radio Inc. /AFP
Vágólapra másolva!
Az idén Magyarországon is fellépő Linkin Park szoros kapcsolatot ápolt a két napja meghalt ikonikus zenésszel. Új stúdióalbumuk névadó dalát Chris Cornellnek dedikálták az Egyesült Államok egyik legnézettebb showműsorában. Chester Benningtont és a zenekar többi tagját is megviselte az érzelemdús előadás.
Vágólapra másolva!

A zene világa gyászolja a Soundgarden és az Audioslave 52 évesen meghalt énekesét, Chris Cornellt. Az ikonikus zenész az orvosszakértő szerint öngyilkos lett, felakasztotta magát. A vizsgálat eredményével nem ért egyet Cornell családja.

Szerencsétlen egybeesés, hogy az énekes halálával azonos napon jelent meg

a Linkin Park legújabb stúdióalbuma, mely a One More Light című nevet kapta.

Chester Bennington, a Linkin Park énekese Forrás: AFP/2017 Getty Images/Isaac Brekken

Az idén először Magyarországon is fellépő rockbanda jó viszonyt ápolt Chris Cornellel, többször turnéztak együtt. Volt, hogy Cornell ugrott be egy szám erejéig a Linkin Park koncertre, de előfordult, hogy Chester Bennington szállt be a Hunger Strike című számba.

A Linkin Park az új album megjelenését Jimmy Kimmel showműsorában is szerette volna népszerűsíteni, de a tragédia miatt a tervezett Heavy című szám helyett az album címadó dalát énekelte el a kaliforniai banda.

A Chris Cornell emlékének dedikált One More Light című szám

rendkívül szomorúra és meghatóra sikerült, a Linkin Park együttesének több tagja is könnyeivel küszködött.

Az énekes Bennington hangja az előadás végén elcsuklott, és láthatóan megviselte a melódia eléneklése.

A Linkin Park stúdióalbuma május 18-től elérhető Magyarországon, a teljes albumot meg lehet hallgatni a zenekar hivatalos Youtube-csatornáján is.

A rockbanda a 25. VOLT Fesztivál 0. napján, június 27-én fog fellépni Sopronban.