A nézők is szavazhatnak a Virtuózokra

Nem csak a zsűri dönthet a versenyzők sorsáról.
Vágólapra másolva!
Célegyenesbe fordult a Virtuózok harmadik évada. Pénteken, azaz május 26-án lesz látható a zenei műsor döntője, amelyben korcsoportonként már csak 3-3 zenész versenyez a szakmai zsűri előtt. A döntősök közül hárman továbbjutnak a június 2-i fináléba, ahol a közönség szavazza meg, ki lesz az abszolút győztes, 2017 Virtuózok fődíjasa. Sőt: idén először a Virtuózok Nézői Különdíjat is átadják az egyik tehetségnek. 
Vágólapra másolva!

Nagyon magas a tét a május 26-i döntőben: a Virtuózok és az ARMEL Operafesztivál ajándékaként a versenyző kilenc zenészből három a világ leghíresebb koncerttermeiben mutatkozhat be a klasszikus zenéért rajongó közönségnek.

Nem csak a zsűri dönthet a versenyzők sorsáról. Forrás: Virtuózok

De a Virtuózok produkció, történetében először, lehetőséget biztosít arra is, hogy

a rajongók maguk választhassanak kedvencet, és versenyben tartsák akár a már kiesett tehetségeket is.

Ehhez az elődöntőkben fellépő 27 zenész közül kell kiválasztaniuk egyet, és a döntő adásideje alatt, május 26-án 19.30-tól 21.45-ig alapdíjas sms-ben vagy az internetről ingyenesen letölthető Virtuózok applikációval leadni rá a szavazatot. A legtöbb voksot kapó zenész elnyeri a Virtuózok Nézői Különdíját, és vele együtt fellépési lehetőséget egy koncerten Európa egyik nagyvárosában. A közönségkedvenc a díjat a fináléban ünnepélyes keretek között kapja meg, a korcsoportgyőztesek és a fődíjas mellett. A Nézői Különdíjra nevezhető versenyzők nevei és produkciói megtalálhatók a www.virtuozok.hu weboldalon, valamint a Facebookon, a Virtuózok hivatalos oldalán.

Az sms-szavazás telefonszáma +3620/30/70-4422999, az applikációk pedig innen és innen érhetőek el.

Szaúd-Arábiában is lesz Virtuózok

Május 23-án kulturális megállapodást írt alá az MMA részéről Fekete György, az MMA elnöke és Bogányi Gergely, az MMA tagja, valamint a SASCA részéről Sultan A. Al Bazie elnök. A Szaúdi Művészeti Társasággal kötött megállapodás része a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató műsor megrendezése Szaúd-Arábiában.

A négy napja hazánkban tartózkodó szaúd-arábiai kulturális delegáció szerdán ellátogatott a Kodály Zoltán Emlékmúzeum és Archívumba is, ahol találkoztak Péczeli Saroltával, Kodály Zoltán özvegyével is. Sultan A. Al Bazie és Jana Yamani, az Outar International elnöke többek között a Kodály-módszer, valamint a Virtuózok műsora után érdeklődve érkezett hazánkba.
A küldöttséget Bogányi Gergely, Peller Mariann és Németh Gábor kísérte.