Oscar-díjas szerző készít musicalt Alanis Morissette lemezéből

6th Annual ELLE Women In Music Celebration Presented By eBay GettyImageRank2 Performance HORIZONTAL USA California Hollywood - California SINGER MUSIC Stage - Performance Space COMMEMORATION Alanis Morissette Arts Culture and Entertainment Celebrities eBa
HOLLYWOOD, CA - MAY 20: Singer Alanis Morissette performs on stage at the 6th annual ELLE Women In Music celebration presented By eBay. Hosted by Robbie Myers with performances by Alanis Morissette, Banks and Tinashe at Boulevard3 on May 20, 2015 in Hollywood, California. Michael Buckner/Getty Images for ELLE/AFP
Vágólapra másolva!
Musical készül a kanadai énekesnő első albumából, az 1995-ös Jagged Little Pill-ből.
Vágólapra másolva!

A musical szerzője az Oscar-díjas Diablo Cody, aki a 2007-es Juno című film forgatókönyvét írta. A darabot jövő májusban mutatják be a Harvard Egyetem színházában.

A producerek keddi bejelentése szerint

a darab egy modern, sokgenerációs családról és annak bonyolult kapcsolatairól szól,

és a nemi identitás témája és faji kérdések is terítékre kerülnek benne.

A rendező Diane Paulus lesz, az egyetemi színház, az American Repertory Theatre művészeti vezetője, aki a Broadwayn is dolgozik. Alanis Morissette szerint jobb stáb nem is jöhetett volna össze a musicalre. Cody és Paulus szerinte az album nagyon személyes dalait "a remény, a szabadság és a komplexitás egy teljesen más síkjára emelte".

Alanis Morissette mindössze 21 éves volt, amikor az érzelmekkel teli Jagged Little Pill megjelent olyan dalokkal, mint az Ironic és a You Learn. Az év legjobb albumának járó Grammy-díjat is megkapta érte.