Kristóf Réka lett a Virtuózok abszolút győztese

Kristóf Réka énekes lett a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató műsor fináléjában az abszolút győztes.
Vágólapra másolva!
Kristóf Réka énekes lett a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató műsor idei szériájának abszolút győztese a nézők szavazatai alapján. A fiatal tehetség egy éven át havi bruttó egymillió forintot kap, és felléphet a New York-i Carnegie Hallban az Armel Opera Festival felajánlásaként.
Vágólapra másolva!

A Kicsik korcsoportjában Abouzahra Amira, a Tiniknél Kis Radu, míg a Nagyok között Kristóf Réka jutott a Virtuózok fináléjába. A három versenyző két-két darabbal állt a közönség elé: egy klasszikus és egy crossover művel.

A nézők sms-ben vagy a produkció oldaláról ingyenesen letölthető applikációval szavazhattak a kedvencükre. A végeredmény szerint

Kristóf Réka a beérkezett szavazatok több mint 40 százalékát kapta,

ezzel nyerte meg a Virtuózok harmadik szériájának fődíját.

Kristóf Réka énekes lett a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató műsor fináléjában az abszolút győztes. Forrás: MTI/Mohai Balázs

A másik két korcsoportnyertes egy éven át havi bruttó 500-500 ezer forintot nyert zenei tanulmányaira. Ezen túl

Abouzahra Amira fellépési lehetőséget nyert a Berlini Filharmonikusok koncerttermében, Kis Radu pedig a londoni Covent Gardenben léphet színpadra.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap különdíját Simic Aleksander; a Liszt Ferenc Kamarazenekar különdíját Magyary Timót, Simic Aleksander és Abouzahra Amira kapta. Molnár Levente Liszt-díjas operaénekes Kristóf Rékának, Beeri Benjáminnak, Ioni Eduárdnak és Kis Radunak ajánlott fel különdíjat.

A három finalista Forrás: MTI/Mohai Balázs

A péntek esti fináléban több meglepetésprodukció is szerepelt: a műsort a klasszikus zenei tehetségkutató első szériájában feltűnt Boros Misi zongorajátéka nyitotta, majd a Virtuózok idei két új zsűritagja, Várdai István csellóművész és Balázs János zongoraművész is színpadra lépett.

A Virtuózok versenyzőit ezek után is hallhatja majd együtt zenélni a közönség - például augusztus 20-án, a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.