A Virtuózok fináléjával még semminek nincs vége

A korcsoportgyőztesek és a zsűritagok
Vágólapra másolva!
A június 2-i Finálé élő adására meglepetéssel készül a korosztályok három-három-három döntőse. A műsorban a közönségdíjas és az abszolút győztes kilétére is fény derül, de ezzel még nem ér véget a versenyzők szereplése: a közönség továbbra is hallhatja a kedvenceit zenélni.
Vágólapra másolva!

A Virtuózok ma esti Fináléja

sok meglepetést tartogat:

többek között azt sem árulják el az adás előtt, melyik lesz az a zenemű, amelyet nagyzenekari kísérettel ad elő a kilenc döntős. A műsorkészítők csak annyit előlegeznek meg, hogy sokak kedvence fog elhangozni.

A kilenc döntős meglepetéssel készül. Forrás: Virtuózok

Természetesen a három finalista is komolyan készül a pénteki végső megmérettetésre, ahol

abszolút győztest választanak

közülük. Mindhárman úgy nyilatkoztak, hogy nem versenyként élik meg a Fináléban szereplést, hanem koncertként, fellépésként gondolnak az élő előadásra.

A három finalista Forrás: Virtuózok

A pénteki adásban derül ki az is, hogy

ki nyerte a Virtuózok Nézői Különdíját.

A közönségkedvenc a díjat ünnepélyes keretek között kapja majd meg, a korcsoportgyőztesek és a fődíjas mellett.

A tévéműsorban odaítélt korcsoportdíjak, a fődíj és a pénzjutalom mellett (amelyet az Armel Opera Festival és az Erste Bank biztosít) a versenyzők számos különdíjat, koncertlehetőséget, szakmai megmérettetést, mesterkurzust, ösztöndíj-programot nyerhetnek el.

A közönség pedig a Finálé után továbbra is találkozhat a kedvenceivel: augusztus 20-án, idén már harmadik alkalommal rendezik meg az Örömünnep koncertet a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. A hagyományos augusztusi előadáson fellép a Virtuózok 2017-es döntőjének kilenc zenésze, valamint további meghívott vendégek. Erre már kaphatóak is a jegyek, akárcsak a szintén hagyományosnak számító, a Zeneakadémián megrendezendő Boldog Új Évet Virtuózok! újévi koncertre.

A korcsoportgyőztesek és a zsűritagok Forrás: Virtuózok

A finalisták, akikre folyamatosan lehet szavazni sms-ben és applikációkon keresztül: a Kicsik korcsoportjának győztese, Abouzahra Amira, a Tinik korcsoportjának győztese, Kis Radu és a Nagyok korcsoportjának győztese, Kristóf Réka.