Pénzéhség miatt maradtak le minden idők lemezének borítójáról

Beatles
Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band
Vágólapra másolva!
Többen örömmel és ingyen vállalták a szereplést a sokak által minden idők legjobb zenei albumának tartott Beatles-lemez borítóján, de volt, akiről sajnos le kellett mondaniuk Lennonéknak, mert egy „boldogan, örömmel” helyett 400 dollárt kért az arcképe szerepeltetéséért. 
Vágólapra másolva!

2017-ben ünnepli 50. születésnapját a Beatles Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band című albuma. Ez volt az együttes nyolcadik stúdiólemeze, és a Rolling Stone magazin az 500 legjobb albuma között az első helyre sorolta.

Az albumot 1967. május 26-án adták ki, és Paul McCartney hivatalos oldalán a napokban jelent megy egy hosszabb interjú, aminek egyik érdekessége a lemez borítójáról szólt. A kollázson Lennonék (és viaszfigurájuk mellett) egy halom híres ember kívágott alakja szerepel. Valamennyit

az együttes tagjai válogatták ki közösen,

és persze voltak egyéni ajánlások is. A közös bennük az volt, hogy valamilyen módon kötődtek a zenekarhoz. Pontosabban a tagjai a híres emberekhez. Művészek, filózófusok és még guruk is megjelentek a borítón.

A Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band lemez borítója Forrás: Origo

Amolyan házi feladatként adta ki annak idején McCartney a gyűjtést a többieknek. Állítólag

volt, aki Hitlert ajánlotta,

de egyértelműen viccből. Jézus már nem viccből került volna be a válogatásba, de végül mégis elvetették, nehogy a keresztények támadásnak vegyék.

A gyűjtést és a megvalósítást némileg megakasztotta, mikor az EMI vezetője, Sir Joseph Lockwood - ismerve a borítótervet, - szólt McCartney-nak, hogy bajos a dolog, mert komoly jogi harcok lesznek belőle. McCartney azzal nyugtatta, hogy

Azonban Lockwoodot ez nem hatotta meg, és azt mondta, mindegyikkel fel kell venni a kapcsolatot. Ezért írtak, akinek lehetett. Mindenki válaszolt is, és mindenki boldogan beleegyezett, kivéve a Bowery Boys című több részes, amerikai filmsorozat egyik szereplőjét. McCartney nem árulta el, hogy az 5 állandó szereplő közül ki volt az, de az NME legalább annyit kiderített, hogy a szereplő állítólag 400 dollárt kért (1967-ben) azért, hogy szerepeltessék a kivágott fotóját a borítón. Erre McCartney csak annyit mondott: