Pénteken kezdődik a Madách Színház Shakespeare Fesztiválja

Vágólapra másolva!
A Legendás színészek, legendás szerepek című fotókiállítás megnyitójával veszi kezdetét pénteken a Madách Színház Szerelmünk, Shakespeare Fesztiválja, amely július 16-ig zenei és táncos produkciókkal, egyetemi és alternatív színházi, valamint irodalmi előadásokkal várja a közönséget.
Vágólapra másolva!

A színház a Szerelmes Shakespeare című előadás június 9-i bemutatójához kapcsolódva szervezi a fesztivált.

A Tolnay Szalonban nyílik meg csütörtökön a Keleti Éva, Horvát Éva, Pólya Zoltán és Ilovszky Béla fotóiból összeállított tárlat, amely a Madách Színház legendás Shakespeare-előadásait idézi fel.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatói is több darabbal kapcsolódnak a programhoz,

az én Shakespeare-em címmel pedig 14 estéből álló beszélgetéssorozatot is rendeznek neves színházművészek, műfordítók és gondolkodók részvételével.

A fesztivál programjában szerepel költő- és dalverseny, koncertet ad Ónodi Eszter és a WH zenekar és látható lesz #Shakespeare LIVE címmel Hajdu István és Magyar Attila közös produkciója is. Fekete Ernő és Kerekes Éva előadásában egy-egy alkalommal Shakespeare-monológok hangzanak el, Shakespeare, ahogy nekünk tetszik címmel pedig több Shakespeare-darab témájára készült táncelőadást is láthat majd a közönség.

A színház tetőteraszán reneszánsz romkocsma várja a nézőket,

ahol reneszánsz ételeket és italokat kóstolhat, korabeli dalokat hallhatnak, illetve reneszánsz táncházat is tartanak a Szerelmes Shakespeare előadásai után.

A Shakespeare-fesztivál nyitó és záró napján, a Szerelmes Shakespeare című előadás előtt utcaszínházzal, a Tűzmadarak cirkuszcsoport fellépésével várják a nézőket az épület előtt.