Ariana Grande Manchester tiszteletbeli polgára lehet

ariana grande, jótékonysági koncert, manchester
In this photograph released by One Love Manchester on June 4, 2017, US musicians will.i.am, apl.de.ap, Ariana Grande and Taboo perform at the One Love Manchester benefit concert for the families of the victims of the May 22, Manchester terror attack, at Emirates Old Trafford in Greater Manchester on June 4, 2017. / AFP PHOTO / One Love Manchester / Dave Hogan for One Love Manchester / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / ONE LOVE MANCHESTER / DAVE HOGAN" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
Ariana Grande Manchester tiszteletbeli polgárává választásáról dönt júliusban a városi tanács.
Vágólapra másolva!

A BBC azt írja, hogy az amerikai énekesnő a májusi manchesteri fellépése végén történt öngyilkos merénylet áldozatainak emlékére és a sérültek megsegítésére szervezett június 4-i, One Love Manchester elnevezésű koncertjével vívhatja ki magának az elismerést.

A tanács július 12-én fogja megvitatni azt a javaslatot, amely lehetővé tenné, hogy ezentúl Greater Manchesteren kívül élők is megkaphassák a tiszteletbeli polgár címet azért, amit a városért tettek.

Ariana Grande és vendégei az One Love Manchester koncerten Forrás: AFP/Dave Hogan For One Love Manchester

A tanács vezetője,

Sir Richard Leese szerint sokan már most tiszteletbeli manchesteriként tekintenek Grandéra.

A 22 éves Salman Abedi május 22-én robbantotta fel magát a Manchester Arenánál, Grande koncertjének végén. A merényletben 22-en meghaltak és 117-en megsebesültek.

Ariana Grande számos más világsztárral együtt majd' 50 ezres közönség előtt tartott háromórás koncertet az áldozatok megsegítésére június 4-én. A jótékonysági kezdeményezésen majdnem hárommillió font gyűlt össze.

A városi tanács azt is bejelentette, hogy még idén tart egy rendezvényt a "tragédiát követő megannyi önzetlen cselekedet és megmozdulás" elismeréseként.