Pályázat indul a külhoni magyar kultúra támogatására

Vágólapra másolva!
A külhoni magyar kultúra támogatására indítja meg meghívásos pályázatát az Irodalmi Karaván és Művészeti Karaván elnevezéssel az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kultúráért Felelős Államtitkársága.
Vágólapra másolva!

A pályázat keretösszege összesen 10 millió. A pályázat célja a nemzeti összetartozás és a határon túli, magyarok lakta régiók kapcsolatainak erősítése.

A célok között szerepel a hátrányos helyzetű területek, a határon túli magyar irodalom, képző-, ipar- és fotóművészet, továbbá filmes műhelyek értékeinek megjelenítése, népszerűsítése,és hogy eljuttassák az irodalom és a művészetek értékeit bizonyos rétegekhez.

A Művészeti Karaván magyar képző-, ipar- és fotóművészeti kiállítások, valamint filmszakmai programok megszervezéséhez és lebonyolításához nyújt támogatást.

Mindkét pályázaton 300 ezer és egymillió forint közötti összeget nyerhetnek el a pályázók.

Pályázásra jogosult az Erdélyi Magyar Írók Ligája, a Kárpátaljai Magyar Művelődési Intézet, a Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet (Lendva), a Szlovákiai Magyar Írók Társasága és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet. Továbbá pályázhat az EMKE - Közép-Erdélyi Művelődési Intézet, a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont, a Kovászna Megyei Művelődési Központ, a beregszászi Pro Cultura Subcarpathica Egyesület, a lendvai Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet, a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet, valamint a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet.