Somló Tamásról emlékeznek meg a Szigeten

2017.07.17. 11:25

Életművének legmarkánsabb darabjait összegyűjtve, nagyszabású koncerttel emlékeznek meg a barátok, családtagok, kollégák és pályatársak a tavaly elhunyt Somló Tamásról, aki idén töltené be 70. életévét. A Somló Cirqsz-t a Sziget mínusz 1. napján, augusztus 9-én rendezik a Magic Mirror sátorban.

Somló Tamás 2011-benForrás: MTI/Kallos Bea

Somló Tamás - aki szinte napra pontosan egy éve, 2016. július 19-én halt meg - idén, november 17-én ünnepelte volna 70. születésnapját. A kiváló és népszerű zenészt több oldaláról ismerhette meg a közönség: egy személyben volt énekes, basszusgitáros, szaxofonos, dalszerző, artista és jogász. Mielőtt az elmúlt évtizedek meghatározó zenekarának, az LGT-nek lett volna tagja, játszott számos egyéb híres formációban, mint az Omega, az Atlas, a Kex vagy a Non-Stop zenekar. A tavaly elhunyt művészről méltó módon szeretne megemlékezni a család és a magyar zenészszakma, ezért nagyszabású koncerttel készülnek a Sziget fesztivál legelső napján.

A Modern Art Orchestra jazz és kortárs zenei big band több zeneszerző tagja, közöttük a művészeti vezető Fekete-Kovács Kornél trombitaművész-zeneszerző is vállalkozott arra a megtisztelő feladatra, hogy Somló Tamás életművéből szemelvényeket hangszereljenek át, illetve a produkció zenei alapját adják az előadásokon is. Mindannyian örömmel vetették bele magukat a Nem adom fel, a Gondolsz-e rám?, az Ugye, mi jó barátok vagyunk? és további, körülbelül húsz híres dal átírásába.

A MAO zenészeiből álló 8 tagú zenekar kíséri majd a színpadon többek között Tóth Verát és Tóth Gabit, Dés Lászlót, Geszti Pétert, Bródy Jánost, Charlie-t, az Animal Cannibals-t, az Ivan and the Parazol-t és Gerendás Pétert, de feltűnik majd Roy és Ádám és Köves Miklós Pinyó, Peter Ogi, Mohamed Fatima, Kama a Mary Popkidsből, Frenreisz Károly, Bornai Tibor, a Blahalouisianából Schoblocher Barbara, Jancsó Gábor és Pénzes Máté, de sok további pályatárs, barát, kolléga és természetesen a családtagok is részt vesznek majd a koncerten.

A Somló Cirqsz-t Novák Péter állítja színpadra, a műsorvezető pedig Tilla lesz.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK