A Despacito újabb elképesztő rekordot döntött meg

2017.07.19. 09:52

Több mint 4,6 milliárdszor játszották le a Despacito című számot különböző streamingplatformokon, ezzel Luis Fonsi és Daddy Yankee slágere megdöntötte Justin Bieber eddigi rekordját.

A Universal Music Latin Entertainment kedden jelentette be, hogy a Puerto Ricó-i zenészek, Luis Fonsi és Daddy Yankee által előadott dal mindössze hat hónap alatt túlszárnyalta Justin Bieber 2015-ben megjelent Sorry című számának rekordját, amelyet (különböző változataival együtt) 4,38 milliárd alkalommal játszottak le online zenei megosztókon.

A Despacito és annak éppen Justin Bieber közreműködésével létrejött remixváltozata januári megjelenése óta több mint 4,6 milliárd letöltést tudhat magáénak különböző platformokon - írja a Billboard

A dalszerző, Luis Fonsi közleményében hangsúlyozta, hogy a streamelés segítette hozzá, hogy zenéje a világ minden pontjára eljusson. Igazán nagy megtiszteltetés, hogy a Despacito a legtöbbet streamelt dal a történelemben” - írta.

A dal hamarosan még egy helyen lenyomhatja a Sorry-t: jelenleg ugyanis Justin Bieber száma a harmadik legtöbbször letöltött szám a YouTube-on, de csak egymillióval van a negyedik helyezett Despacito előtt.

A Despacito egyébként már tíz hete vezeti a Billboard 100-as listáját, és az első spanyol nyelvű dalként tudott a lista élére kerülni az 1996-os Macarena óta. A szám először Latin-Amerikában lett toplistavezető, a világszíntű népszerűséghez pedig az is jócskán hozzájárult, hogy Justin Bieber nek megtetszett a dalt, és megkérte Fonsit, hogy közreműködhessen egy remixváltozatban, amely áprilisban jelent meg. 

Minderről részletesen is olvashat korábbi cikkünkben:

A lassú szexről szól a nyár legnagyobb slágere

Hetek óta nem kérdés, hogy mi az idei nyár legnagyobb slágere. Nem lehet úgy hallgatni a rádiót, hogy ne fussunk bele folyamatosan, gyerekektől a nyugdíjasokig éneklik az emberek a refrént a strandon, és egymás után születnek a feldolgozások is a Despacitóból.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK