A falu rossza nyerte a Városmajori Színházi Szemle közönségszavazását

Vágólapra másolva!
Idén is a szombathelyi Weöres Sándor Színház előadása nyerte meg a Városmajori Színházi Szemle közönségszavazását: 2017-ben A falu rossza című darabot, Mohácsi János rendezését díjazták a nézők.
Vágólapra másolva!

Július 16-án zárták le az online közönségszavazást, amelyen a 2017-es Városmajori Színházi Szemle legjobb előadására lehetett voksolni.

A versenyprogramban bemutatott hat produkcióra összesen 2370 szavazat érkezett: a legtöbben, szám szerint 917-en a szombathelyi Weöres Sándor Színház előadását,

a Mohácsi testvérek átiratában bemutatott A falu rossza című zenés népszínművet, Mohácsi János rendezését találták a legjobbnak.

Részlet A falu rosszából Forrás: Budapesti Nyári Fesztivál

Második helyen a Miskolci Nemzeti Színház A hülyéje című előadása végzett, 664 szavazattal.

A Városmajori Színházi Szemle további díjairól (legjobb előadás, legjobb rendezés, legjobb férfi főszereplő, legjobb női főszereplő, legjobb férfi mellékszereplő, legjobb női mellékszereplő, különdíj) szeptember elején dönt majd a szakmai zsűri. A közönségdíjat pedig a szakmai díjakkal együtt adják majd át a nyári szezont lezáró - és a kőszínházi évadot megnyitó - ünnepi eseményen.

A Budapesti Nyári Fesztivál keretében június 22. és július 11. között megrendezett szemlére a szombathelyi és a miskolci társulat mellett meghívást kapott a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház, a kecskeméti Katona József Színház, a csíkszeredai Csíki Játékszín és a Szabadkai Népszínház. Az előadásokat Mohácsi János, Szőcs Artur, Tasnádi Csaba, Rusznyák Gábor, Lendvai Zoltán és Béres Attila rendezte.