Ez egy kegyetlen ipar – sokkolta a zenészeket Chester Bennington halála

Linkin Park Chester Bennington
Vágólapra másolva!
Nem sokkal Chris Cornell halála után újabb rockzenész ment el nagyon fiatalon. A 41 éves Chester Bennington pont aznap lett öngyilkos, mikor Cornell 53 éves lett volna. Bennington halála sokkolta az egész zeneipart, Rihannától kezdve a Despacito előadóján át a Kings of Chaos-os zenésztársakig rengetegen megemlékeztek a Linkin Park énekeséről a közösségi médiában. 
Vágólapra másolva!

Chester Bennington halálhírét először egy bulvárlap írta meg, az értesülésüket viszont hamarosan megerősítette a Twitteren Linkin Park másik énekese és rappere, Mike Shinoda, aki egyik alapítója is a zenekarnak. Shinoda arról írt, hogy sokkolta és összetörte a hír, és amint lesz hivatalos közlemény, a zenekar megosztja azt. A Linkin Park hivatalos Facebook-oldalára egyelőre nem került ki semmilyen szöveg, csak a profil- és borítóképet cserélték re Benningtonra emlékezve.

A dobos Matt Sorum, aki a Kings of Chaos nevű supergroupban játszott együtt Chester Benningtonnal, nagyon hosszan emlékezett az énekesre a Facebookon. Arról írt, hogy tegnap beszélt vele, és közös koncerteket terveztek. „Sokkban vagyok. Mindig jópofa volt, és mindenki körülötte különlegesnek érezte magát. Nem csak a zenésztársai, hanem a rajongók is. Nyíltan odaadta magát." Sorum szerint ez a nyíltság zárt ajtók mögött viszont visszaüthet, és korábbi függőként sokszor ő is együtt tudott érezni Benningtonnal.

- írta. Bennington szerinte olyan gondokkal küzdött, mint nagyon sokan mások közülük, és elvesztette a csatát. Mindenkit arra kért, hogy ne hibáztassák az énekest, mert a depresszió a mellékhatása ennek az életformának. Sorum arról is írt, hogy Bennington nagyon tehetséges volt és igazi profi, mindig a tökéletességre törekedett.

- írta arról, hogy sokan biztos arra gondolnak, miért hagyta itt hat gyerekét Bennington. Matt Sorum szerint túl mély lehetett az énekes bánata. Hozzátette, hogy imádkozik azért, hogy családja békére leljen.

Szeretlek, Chester, és mindig hiányozni fogsz. A világ is hiányolni fog... de a jelenlétedet sosem fogják elfelejteni. Engem is megérintettél, mint olyan sokunkat, és ezért örökké hálás leszek” - fejezte be Sorum a posztot, amelyet itt olvashat el végig.

A Paramore együttes szintén fellépett az idei VOLT Fesztiválon, ahol a Linkin Park egyetlen magyarországi koncertjét adta. Hayley Williams frontember arról írt, hogy a művészek mindig tudatában vannak a sötétségnek, és talán néha sebezhetőbbé válnak emiatt. „Az élet könyörtelen tud lenni” – írta, hozzátéve, hogy együtt érez Chester Bennington családjával, zenekarával, barátaival és rajongóival.

A OneRepublic nevű rockzenekar arról írt, hogy Bennington halála összetörte a szívüket. „Az öngyilkosság a gonosz, ami köztünk jár" - írták.

Rihanna az elsők között volt, aki reagált Bennington halálhírére:

egy képet töltött fel az énekesről az Instagramjára, és arról írt, hogy szó szerint a leglenyűgözőbb tehetség volt, akit valaha élőben láthatott.

Literally the most impressive talent I've ever seen live! Vocal beast! #RIPChester #LinkinPark

badgalriri (@badgalriri) által megosztott bejegyzés,

A Despacito társelőadója, Daddy Yankee is megemlézekett Benningtonról: egy közös képüket tette fel az Instagramra, és arról írt, hogy a hír összetörte a szívét. „Ez egy kegyetlen ipar, néha elpusztítja a szívünket és az elménket, ehhez jönnek hozzá az élet nehézségei, amely

Lapozzon, a következő oldalon még több bejegyzést olvashat zenészektől.