Így emlékezett a Tankcsapda a Linkin Park énekesére

Linkin Park Chester Bennington
Vágólapra másolva!
Csütörtök este derült ki, hogy öngyilkos lett a Linkin Park énekese, Chester Bennington. A már javában zajló, tizedik debreceni Campus Fesztiválon több zenekar is megemlékezett róla, köztük az aznapi headliner, a Tankcsapda is.
Vágólapra másolva!

Csütörtök este 10 órától játszott a Tankcsapda a fesztivál nagyszínpadán, és másfél órás koncertjük közepén adták elő a Korál Maradj velem című dalát Chester Bennington emlékére.

„amikor vége az utolsó dalnak is
az utolsó hang is szétfoszlott már
magányos tárgyak az elhagyott színpadon
fölborult székek és konok homály
papírlapok, egy tépett plakát a lábunk alatt
ki mondja meg, dalainkból mennyi maradt"

- énekelte Lukács László.

A Tankcsapda nemigen szokott feldolgozásokat játszani a fesztiválos koncertjein. Most a frontember azzal vezette fel a dalt, hogy az ilyen számoknak sajnos mindig van valami aktualitásuk, és biztos a közönség nagy része is hallott már arról, hogy meghalt a Linkin Park énekese.

- mondta még Lukács László a dal végén, majd a zenekar folytatta a saját számaival a koncertet.

A Paddy and the Rats pedig, amely a Captain Morgan Arénában lépett fel csütörtök este a fesztiválon, a Linkin Park egyik leghíresebb számát, a Numb-ot játszotta el a közönségnek.

De nem csak rockzenekarok emlékeztek meg Chester Benningtonról: a Belau, amelynek a Wicked című számához készült klipje korábban az Origón debütált, szintén csütörtök este lépett fel a Campus Fesztiválon. Hiába más jellegű a Belau zenei stílusa, meghatározó zenekar számukra a Linkin Park, és miután hallották az énekes halálhírét, rögtönzött feldolgozást adtak elő In the End című számukból.