Kórházban kezelik a Piramis zenészét

2017.07.24. 10:30

Lassan két hete van kórházban Som Lajos, mert képtelen volt ráállni jobb lábára, amely néhány éve sérült meg, mikor kirabolták.

A Piramis basszusgitárosa 2012-ben sérült meg, mikor a józsefvárosi társasházban, ahol lakik, megtámadták és kirabolták. Ahogy földre rántották, kifordult a jobb lába, és azóta bottal kell járnia. A Blikknek most arról beszélt, hogy a támadás után szenved a lábával, de ilyen rossz állapotban még nem volt.

Egyik nap arra ébredtem, hogy nem működik a jobb lábam, de nem akartam rögtön dokihoz menni. Azt gondoltam, elmúlik - mondta Som Lajos, aki végül kénytelen volt orvoshoz menni, mert az ágyból is alig bírt felkelni, és a lakását sem tudta már elhagyni. 

Som LajosForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Az állapotfelmérés után radikális gyógytornát írtak elő a zenésznek, aki egyedül is szokta végezni a gyakorlatokat. Még nem adtam fel, hogy visszatérjek a színpadra - mondta.

Arról is beszélt, hogy a józsefvárosi polgármester-helyettes szerint van remény arra, hogy harmadik emeleti önkormányzati lakása helyett kapjon egy földszintit, vagy egy olyan emeletit, ahol a társasházban lift is van, hogy ne kelljen lépcsőznie. 

A Piramis örökségét jelenleg két zenekar viszi tovább: a Piramis évek névre hallgató formációban az eredeti felállást Révész Sándor és Závodi János képviseli, a továbbra is Piramis néven fellépő együttesben pedig Závodi mellett Gallai Péter és Köves Miklós játszik a klasszikus formációból. Az alapító, Som Lajos egészségi állapota miatt nem tud fellépni zenésztársaival.

KAPCSOLÓDÓ CIKK