Meghalt Frank Sinatra özvegye

Frank Sinatra
(FILES) Legendary US singer Frank Sinatra in file picture taken 26 May 1992 in London performs on the stage at the Albert Hall. / AFP PHOTO / PA / ADAM BUTLER
Vágólapra másolva!
Barbara Sinatra, Frank Sinatra özvegye, életének 91. évében halt meg kaliforniai otthonában.
Vágólapra másolva!
Frank Sinatra 1992-ben Forrás: AFP/Adam Butler

John Thoresen, a család szóvivője, egyben a Barbara Sinatra Gyermekközpont igazgatója közölte, hogy az 1998-ban elhunyt énekes negyedik felesége kedden természetes halált halt a kaliforniai Rancho Mirage-ban, családja és barátai körében.

Frank és Barbara Sinatra 1976-ban házasodott össze:

ez volt Frank Sinatra leghosszabb, 22 éven át tartó házassága.

Korábban a most 99 éves Nancy Barbato, illetve két világhíres színésznő, az 1990-ben elhunyt Ava Gardner és a Golden Globe-díjas Mia Farrow volt a felesége. Barbara Sinatrának pedig a harmadik házassága volt ez: Frank Sinatrát második férje, Zeppo Marx révén ismerte meg.

Barbara Sinatra a Lady Blue Eyes: My Life With Frank Sinatra című, 2011-ben megjelent memoárjában emlékezett meg életéről a világsztár énekessel.

Barara és Frank Sinatra Cary Grant és Dean Martin társaságában a Las Vegas-i Caesars Palace luxushotelben 1979. december 12-én. Forrás: MTI/EPA/LVNB/Cliff Stanley - Gary Angel

Frank Sinatra özvegye a Missouri állambeli Bosworthben született Barbara Blakely néven. Visszaemlékezései szerint szegényen és barátok nélkül nőtt fel. Családjával Kansasbe, Wichitába, majd a kaliforniai Long Beachre költöztek. Későbbi férje hangját ekkoriban hallhatta először a rádióban, és -mint később mondta - sok más tinédzseréhez hasonlóan ő is beleszeretett.

Frank és Barbara Sinatra 1976. május 23-án. Forrás: MTI/EPA/LVNB/-------------------

Első házasságát Robert Harrison Oliverrel, egy Sinatra stílusában előadó énekessel kötötte. Röviddel fiuk születése után elváltak, és Barbara 1959-ben hozzáment Zeppo Marxhoz.

Barbara Sinatra fiatal éveiben modellként dolgozott, így már a Frank Sinatrával kötött házassága előtt is a Palm Springs-i felső tízezer tagja volt.

Az ötvenes évek végétől bántalmazott és elhanyagolt gyerekekkel kezdett foglalkozni. 1986-ban Frank Sinatrával közösen alapította meg a róla elnevezett gyermekközpontot

Rancho Mirage-ban, ahol máig összesen több mint 20 ezer fizikailag, érzelmileg és szexuálisan bántalmazott gyereket kezeltek.

A központ munkájából az utolsó időkig aktívan kivette részét, segítségével létrehoztak egy videoprogramot, amelynek segítségével a világ bármely részén segíthették az érintett gyerekek gyógyulását. Az asszony segélyalapokat is létrehozott, hogy biztosítsa a gyerekek szükségleteit.