Megölt egy hajléktalant az ismert rapper

(L to R) Honorees Scorpio, Melle Mel, Kidd Creole and Raheim of The Furious Five
NEW YORK - MARCH 12: (L to R) Honorees Scorpio, Melle Mel, Kidd Creole and Raheim of The Furious Five pose in the press room at the 22nd annual Rock And Roll Hall Of Fame Induction Ceremony at the Waldorf Astoria Hotel March 12, 2007 in New York City. (Photo by Peter Kramer/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Kidd Creole, az egykori Grandmaster Flash and The Furious Five tagja állítólag többször megszúrt egy hajléktalant, mert az beszólt neki. 
Vágólapra másolva!

A hiphop és a rap úttörőjeként ismert, egykori Grandmaster Flash and The Furious Five tagját emberöléssel vádolják. Állítólag Kidd Creole (teljes nevén Nathaniel "The Kidd Creole" Glover Jr.) kedd este

leszúrt egy hajléktalan férfit Manhattanben.

Egyelőre annyit tudni, hogy a hajléktalan férfi azt mondta Kidd Creole-nak, hogy „szégyentelen buzi”. A TMZ információ szerint Kidd Creole erre kést rántott, és háromszor megszúrta a férfit. Kétszer a mellébe, egyszer pedig a fejébe vágta kését. Kidd Creole-t egy biztonsági kamera felvételei alapján azonosította, majd vette őrizetbe a New York-i rendőrség szerdán.

A The Furious Five négy tagja 2007-ben: Scorpio, Melle Mel, Kidd Creole és Raheim Forrás: Getty Images/2007 Getty Images/Peter Kramer

Az 55 éves hajléktalan férfit a támadás után azonnal kórházba vitték, de már nem tudták megmenteni. A New York Times azt írja, Kidd Creole-nak akár az életfogytig tartó börtönbüntetéssel is számolnia kell.

Kidd Creole tagja volt a Grandmaster Flash által alapított, bronxi Grandmaster Flash and The Furious Five-nak. A 70-es évek közepén már jó párszor játszottak ilyen-olyan bronxi bulikban, és elég jól ismerték őket, de a hivatalos alapítás éve 1976. Az együttes egészen a 80-as évek végéig együtt maradt, igaz, közben minden tag intézte a saját projektjét is, meg aztán volt egy három éves szünet is 1983-tól. Első albumuk 1982-ben jelent meg, és a lemez címadó dala, a The Message lett az együttes legnagyobb slágere.

Nem csoda, hogy Jay Z is a dal szövegével kezdte felkonferálni őket 2007-ben, mikor a Grandmaster Flash and The Furious Five bekerült a Rock and Roll Hall of Fame-be.