Tüdőrákjáról beszélt a Rolling Stones gitárosa

Ronnie Wood Sally Humphreys
NEW YORK, NY - NOVEMBER 14: Ronnie Wood and Sally Wood attend the New York premiere of MANDELA: LONG WALK TO FREEDOM, hosted by TWC, Yucaipa Films and Videovision Entertainment, supported by Mercedes-Benz, South African Airways and DeLeon Tequila at Alice Tully Hall on November 14, 2013 in New York City. Bryan Bedder/Getty Images for The Weinstein Company/AFP
Vágólapra másolva!
Ronnie Wood felkészült a legrosszabbra, miután kiderült, hogy tüdőrákja van. Most viszont úgy érzi, szerencsés, hogy ilyen életmód mellett ennyivel megúszta a betegséget.
Vágólapra másolva!

Először beszélt részletesen betegségéről a Rolling Stones 70 éves gitárosa, Ronnie Wood, akit három hónapja diagnosztizáltak tüdőrákkal egy rutinvizsgálat után. A Mailnek adott interjújában bevallotta, hogy élete legrosszabb időszakát jelentette betegség, amelyet sokáig titokban tartott.

Ronnie Wood tüdejében a zenekar orvosa fedezte fel az elváltozást, és egy hétig nem lehetett tudni, hogy mennyire aggresszív a tumor. Arról beszélt, hogy bármi lett is volna a tesztek eredménye,

abban biztos volt, hogy nem hajlandó kemoterápiára,

mert nem akarta elveszteni védjegyének számító hajkoronáját. Már arra is felkészült, hogy el kell búcsúznia családjától.

Ronnie és Sally Wood Forrás: AFP/2013 Getty Images/Bryan Bedder

A gitárosban nála 31 évvel fiatalabb harmadik felesége, Sally Wood tartotta a lelket. Mikor kiderült, hogy a betegség korai stádiumban van, és a rák nem terjedt tovább a testében, Ronnie Wood azonnal alávetette magát a műtétnek. Azóta háromhavonta ellenőrzik, hogy minden rendben van-e a tüdejével.

A gitáros, aki nemrég ünnepelte 70. születésnapját szerencsésnek tartja magát, amiért ilyen könnyen megúszta a dolgot. Azt mondta, igazából nem is lepte meg a diagnózis, mert csak most egyéves ikerlányai születése előtt, ötven év után hagyta abba a dohányzást - a többi, az életformával járó rossz szokásról nem is beszélve. Szerinte igazából már nem is kellene a világon lennie.

- mondta.

70 éves lett a Rolling Stones legfiatalabb tagja

Ma ünnepli 70. születésnapját Ronnie Wood, aki 1975 óta a Rolling Stones gitárosa, és a jelenlegi Mick Jagger-Keith Richards-Charlie Watts felállásból a legfiatalabb. Ronnie Wood Ronald David Wood néven, London legnyugatibb, Hillingdon nevű kerületében született. Szülei dereglyések voltak, a folyón élték az életüket. A családban ő és a testvérei voltak az elsők, akik már a szárazföldön születtek.