Szobrot állítanak Chris Cornell emlékére

Chris Cornell, gyászhír
LOS ANGELES, CA - JANUARY 20: (EDITORS NOTE: Image has been digitally converted to black and white.) Singer Chris Cornell performs at Prophets of Rage and Friends' Anti Inaugural Ball at the Taragram Ballroom on January 20, 2017 in Los Angeles, California. Kevin Winter/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A szobor körülbelül 7 hónap alatt készül el, és Chris Cornell szülővárosában, Seattle-ben állítják fel. A pontos helyről elsősorban a rajongóktól vár ötleteket Cornell özvegye.
Vágólapra másolva!

Nincs három hónapja, hogy a seattle-i gyökerű grunge stílus egyik nagy alakja, Chris Cornell egy koncertjük után végzett magával szállodai szobájában. Család, barátok és rajongók mililói gyászolták az énekest, akinek zártkörű temetésén egykori barátként még az a Chester Bennington énekelte Leonard Cohen Hallejujah-ját, aki két hónappal később, július végén végzett magával.

Cornell özvegye a Seattle Timesnak adott interjújában beszélt arról, hogy gyerekeivel úgy döntött,

szobrot állíttatnak Chris Cornell emlékének.

Egyelőre annyit tudni, hogy a szobor biztosan Cornell szülővárosában, Seattle-ben lesz majd, és hogy hét hónapig készíti a művész, Wayne Toth. Egyébként ő készítette Johnny Ramone szobrát is a Hollywood Forever temetőben, Chris Cornell sírhelye mellett. A művész állítólag már átküldött egy tervet Vicky Cornellnek, aki azt mondta, a gyerekeknek és neki is nagyon tetszett. A szobor pontos helyét illetően az özvegy elsősorban a rajongóktól vár ötleteket.

Jótékonyság

Chris Cornell zenéjével több jotékony célt is szolgált. Szolóprojektjének utoljára kiadott darabja a Promise című dal például az azonos című, örmény népírtásról szóló film betétdala lett. Chris Cornell nem sokkal halála előtt a dalból származó minden jövedelmét a menekültek és a kiszolgáltatott gyerekek javára ajánlotta fel.

A szobor állíttatása mellet Vicky Cornell bejelentette, hogy 100 ezer dollárt ajánlanak fel a Chris Cornell Music Programnek, ami bántalmazott és elhanyagolt gyerekeken segít.

Szomorú egybeesés

Chris Cornell halála után csak két hónap telt el, és újabb bejelentés rázta meg a rockvilágot: Chester Bennington, a Linkin Park énekese (is) öngyilkos lett. Nem volt véletlen, hogy két hónappal korábban, Cornell temetésén

éppen Bennington énekelte

a Hallelujah-t, hiszen jó barátságban voltak, többször együtt is nyaraltak. A Hallelujah néhány nappal ezelőtt újra megszólalt élőben. Most Cornell nagyobbik lánya, Toni énekelte el Bennington (és természetesen apja) tiszteletére a Good Morning America című tévéshow-ban. Eredetileg a Linkin Park lépett volna fel a műsorban, de Bennington halála miatt erre nem kerülhetett sor. A beugró One Republic vendégeként énekelte el a dalt Toni Cornell.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot!