Duplázik a Müpában Ludovico Einaudi

2017.08.17. 17:05

Két alkalommal, szeptember 10-én és 12-én is fellép az olasz zeneszerző-zongorista.

Ludovico EinaudiForrás: Müpa

Ludovico Einaudi első alkalommal lép fel Magyarországon. A jegyek pillanatok alatt fogytak el a szeptember 12-re meghirdetett koncertjére, így a zeneszerző-zongorista a nagy érdeklődésre való tekintettel igent mondott arra, hogy még egy alkalommal, szeptember 10-én is színpadra álljon a Müpában.

A szeptember 10-i extra koncertre a jegyértékesítés augusztus 22-én 10 órától indul a Müpa állandó jegypénztáraiban és online.

Az esten Ludovico Einaudi mellett közreműködik Redi Hasa csellón, Federico Mecozzi hegedűn, Francesco Arcuri gitáron, Alberto Fabris basszusgitáron és Riccardo Lagana ütőhangszereken.

Ludovico Einaudi zenei pályafutása a milánói konzervatórium elvégzése után, az 1980-as évek elején bontakozott ki. Zongorára, kamara- és szimfonikus zenekarra egyaránt számos darabot írt, majd a videó-, a tánc- és a balettművészet felé fordult. A kilencvenes évektől több televíziós sorozat és mozifilm zeneszerzője lett. Ezek közül az Ez itt Anglia, a Doktor Zsivágó, az Alattomos és az Életrevalók hazánkban is látható volt. Napjainkig huszonkét lemeze jelent meg.

Első magyarországi fellépésére legutóbbi, 2015-ben Elements címmel megjelent albumának zenészei kísérik el.

KAPCSOLÓDÓ CIKK