Éjszakai klubot nyit a soul királynője, Aretha Franklin

Aretha Franklin  tizenhatszoros Grammy-díjas amerikai énekesnő
Aretha Franklin poses on the red carpet before the 38th Annual Kennedy Center Honors December 6, 2015 in Washington, DC. AFP PHOTO/MOLLY RILEY / AFP PHOTO / MOLLY RILEY
Vágólapra másolva!
Aretha Franklin nyugdíjas éveire visszaköltözik gyerekkorának városába, Detroitba, ahol egy éjszakai klubot is szeretne nyitni.
Vágólapra másolva!

Aretha Franklin a napokban adott interjút a Detroit Free Press című napilapnak, amelyből kiderült, hogy hamarosan elköltözik a michigani Bloomfield Hillsből, és visszatér Detroitba, ahol gyermekéveit töltötte. Ami külön érdekes a történetben, hogy Franklin

egy kis éjszakai klubot is szeretne nyitni

Detroit belvárosában. Tervei szerint időnként maga is fellépne az éjszakai szórakozóhelyen, de a fő cél az, hogy a detroitiak kedvenc előadóit léptesse fel majd a színpadon.

Aretha Franklin 2015-ben Forrás: AFP/Molly Riley

Aretha Franklin amúgy idén februárban jelentette be, hogy 2017-ben visszavonul. Az ok pedig végtelenül egyszerű: egyre nagyobbak az unokái, és lassan mindegyik elhagyja a várost. Legtöbbjük valamelyik másik állam egyetemére jár majd. Franklin pedig

több időt szeretne velük tölteni, mielőtt kirepülnek a családi fészekből.

A Memphisből származó világsztár Aretha Franklinnek húsz száma szerepelt az Egyesült Államokban a toplista csúcsán, és ő volt az első nő, akit beiktattak a Rock and Roll Hírességek Csarnokába. 1968 és 1975 között minden évben ő kapta a legjobb rythm and blues énekesnek járó Grammy-díjat. 2005-ben George W. Bush elnök a Szabadságért Elnöki Érdeméremmel tüntette ki.

Énekesnőként mindent elért, most nagymama lesz

Lemezek és díjak tömkelege, tragédiák, egy rakás díszdoktori cím. Nehéz egy mondatban összefoglalni Aretha Franklin eddigi életének teljesítményét, de egy részletes összefoglaló is karakterek százezreit jelentené. Éppen ezért pályafutásának és életének talán legérdekesebb részleteit próbáltuk összegyűjteni a 75. születésnapja alkalmából. 1.

Franklin, aki képzett zongorista, 19 éves kora óta lép fel énekesként, ám az utóbbi években meggyengült az egészsége. 2010-ben egy hasi műtét miatt egy ideig nem állhatott színpadra, felgyógyulása után már kevesebb koncertet vállalt.