Ottlikkal indítja újra régi sorozatát a Magvető

Vágólapra másolva!
Két kortárs klasszikus, Ottlik Géza és Tar Sándor egy-egy kötetével indítja újra Zsebkönyvtár című sorozatát a Magvető szeptemberben. 
Vágólapra másolva!

Szeptemberben indul újra a Magvető Zsebkönyvtár című sorozata, amelynek lényege korábban is az volt, hogy közreadja a világ- és magyar irodalom „kötelezően ajánlott” műveit. Azokat az alkotásokat, amelyeket „illik” ismerni, és amelyek megkerülhetetlen, élő részei a kortárs irodalomnak - írja a Magvető közleménye.

A dizájnt Németh Márton tervezte, és a kiadó szerint a sorozat darabjai külső megjelenésükben egyszerre idézik majd a régi és a korszerű könyvek hangulatát. Az sorozatban elsőként megjelenő

két kötet egyike Ottlik Géza

Iskola a határon című regénye. A határszéli kisváros katonaiskolájában összekerülő gyerekek sorsa, Medve, Szeredy és Bébé barátságának története több mint ötven éve alapkönyve minden generációnak. A másik induló darab pedig Tar Sándor A mi utcánk című, először 1995-ben megjelent novelláskötete lesz. Ennek költői elbeszélései Magyarországról, a csalódottakról és megcsalatottakról, jobb sorsra érdemes álmodozókról, és a kiszolgáltatottságról szólnak.