Sárga csillagot viselt koncertjén Billy Joel

Család, 65 évesen újra apa lesz Billy Joel
Billy Joel és felesége, Alexis Roderick 2014-ben
Vágólapra másolva!
Az amerikai énekes és zongorista a neonácik és más szélsőséges csoportok növekvő erejére akarta felhívni a figyelmet azzal, hogy Dávid-csillagot viselt egy New York-i koncertjén.
Vágólapra másolva!

Billy Joel hatágú sárga szövetcsillagot viselt zakója hajtókáján és a hátán is a Madison Square Gardenben tartott koncertjén. Mint az ismeretes, a második világháborúban, a nácik uralma alatt ezt a jelet kellett viselniük a zsidóknak származásuk jelzésére.

Joel zsidó szülők gyereke, magát a zsidó kultúra követőjének tartja. Nürnbergben született apja hamis útlevéllel menekült a nácik elől Svájcon, Nagy-Britannián és Kubán keresztül az Egyesült Államokba.

A művész nemrég még azt mondta, legszívesebben távol tartja magát a politikától.

"Magánember vagyok, megvan a jogom a saját politikai nézeteimhez, de megpróbálok nem tartani beszédeket az embereknek arról, mit gondoljanak" - nyilatkozta a Rolling Stone magazinnak júniusban.

A fehér felsőbbrendűséget hirdető charlottesville-i fáklyás felvonulás után azonban ilyen módon szeretett volna állást foglalni.

A felvonulás ellen tiltakozók közül egy nő meghalt, amikor egy feltételezhetően szélsőjobboldali férfi autójával szándékosan a tömegbe hajtott.