Minden családot vár a Jókai térre a 25 éves Kolibri Színház

Kolibri Színház
Kolibri Fesztivál
Vágólapra másolva!
Méhes Csaba nemzetközi hírű pantomimművész és a bolognai La Baracca gyermekszínház is vendégszerepel a 25. évadát ünneplő Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház évadnyitó fesztiválján, amit idén is szeptember első szombatján rendeznek meg Budapesten, a Jókai téren.
Vágólapra másolva!

25. évadát nyitja idén a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, és az idén is minifesztivállal indítják az őszt.Az egész napos, ingyenes fesztiválon idén is a báb- és utcai előadóművészet legkiválóbb magyar és külföldi képviselői várják a közönséget. A fesztivál váltott színpadain az ország minden tájáról érkeznek produkciók. Fellép például a pécsi MárkusZínház, a miskolci Csodamalom Bábszínház, a Majorka Színház, az Aranyszamár Bábszínház, a szlovákiai Árgyélus Színház Écsi Gyöngyi mesemondóval, valamint Méhes Csaba előadóművész is.

A 2015-ös Kolibri Fesztivál egyik előadását várja a tömeg Forrás: Kolibri Színház

A magyar társulatok mellett bemutatkozik a Small Size nemzetközi együttműködésben résztvevő La Baracca - Testoni Ragazzi olasz partnerszínház is, a házigazda Kolibri Színház pedig a Mi újság? című premier előtti előadással készül. Az előadások között a Kolibri Harsona Quartet játszik, a színház bejáratánál pedig a hagyományokhoz híven a Vitéz László bábjáték automata fogadja a gyerekeket. A fesztivált a színház megalakulása óta Vitéz László világhírű megelevenítője,

Kemény Henrik köré szervezik, aki egyben a fesztivál alapítója és a társulat egyik alapító tagja volt.

A Kemény Henrik által megteremtett vásári bábjátékos hagyomány ezúttal a győri Vaskakas Bábszínház és a kaposvári BábSzínTér produkcióiban elevenedik meg. A programokhoz kapcsolódva idén is átadják a Kemény Henrik alapította Michel Indali-díjat, amelyet minden évben a műfaj egy-egy kiemelkedő képviselőjének adományoznak.

Michel Indali

Michel Indali egy Franciaországban élő magyar szobrászművész volt, aki hobbiból lépett fel egy kis marionette bábúval mindenfelé, aztán vált emiatt még inkább ismertté. Ezek után nagyon jó barátja lett Kemény Henriknek. A róla elnevezett díjat halála után a Kolibri Színház Kemény Henrikkel közösen alapította, és minden évben a Kolibri Fesztiválon adják át.