Hiába a lilázás, Prince-nek más volt a kedvenc színe

Prince
MIAMI - FEBRUARY 01: Musician Prince performs during the Super Bowl XLI Half-Time Press Conference at the Miami Convention Center on February 1, 2007 in Miami, Florida. (Photo by Evan Agostini/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Annak ellenére, hogy mindenkinek a lila ugrik be, ha színt kell társítani Prince-hez, és nem rég még a Pantone is róla nevezte el lilája egyik új árnyalatát, mostanában kiderült, hogy egyáltalán nem az volt a zenész kedvenc színe. 
Vágólapra másolva!

A Pantone cég augusztus közepén jelentette be, hogy új lila árnyalatot hozott létre a skálájában, amit Prince híres lila Yamaha zongorájának színe alapján határoztak meg. A színt Prince egyik művésznevéről, a kiejthetetlen, később mégis Love Symbol #2-ként emlegetett logóról nevezték el.

Prince lilája a Pantone-tól Forrás: Pantone.com

Ezzel még akkor sincs gond, ha most kiderült, hogy Prince-nek – amellett, hogy nyilván szerette, – mégsem a lila volt a kedvenc színe. A lilát amúgy egyértelműen az 1984-es Purple Rain című lemeze és filmje ragasztotta végérvényesen Prince-hez.

Prince full narancssárgában egy 2007-es koncertjén Forrás: Getty Images/Evan Agostini

Prince húga, Tyka Nelson bő hete adott interjút az Evening Standardnek egy nagyszabású londoni Prince-kiállításról, és miközben bátyja gitárjairól mesélt, megemlítette, hogy Prince kedvenc színe egyáltalán nem a lila volt. Hanem

a narancssárga.

Azért annyira nem meglepő ez sem, hiszen a két szín, vagyis a lila és a narancs jól megférnek egymás mellett, és Prince is gyakran hordta őket egyszerre.