Művészbarátaival tart estet Másik János

Kirschner Péter; Gyenge Lajos; Fülöp Bence; Menyhárt Jenő; Másik János énekes FOTÓ ÁLTALÁNOS gitár HANGSZER húros hangszer koncert Közéleti személyiség foglalkozása művész SZEMÉLY TÁRGY zenekar zenész
Kirschner Péter, Gyenge Lajos, Fülöp Bence, Menyhárt Jenő és Másik János, az Európa Kiadó tagjai az együttes koncertjén a Világveleje Fesztiválon 2013. június 21-én.
Vágólapra másolva!
Másik János zeneszerző, zenész, a hazai zenei világ meghatározó személye azokat a művészbarátait hívta meg szeptember 2-án 19 órától vendégnek a Várkert Bazárba, akiket a közelmúltban ismert meg, barátaivá váltak, és akiknek egyaránt tiszteli művészi és emberi kvalitásait. Olyan művészvendégei lesznek, akikkel az első találkozás után eldöntötte: „egyszer majd készítünk valamit együtt."
Vágólapra másolva!

„Az elmúlt nyolc-tíz év koncertjei, amelyek egy olyan kultúr-kör világán belül zajlottak, mely kultúr-kör maga is többrétegű, mind korosztály, mind társadalmi státusz és még számos más tekintetben is, azt a következtetést adták számomra, mint végeredményt: a dalaimnak van egy speciális világa - mondta Másik János. - Ennek a világnak saját, meglehetősen karakteres arca van, nem keverhető össze más zenei világok arcával, s

Néhány barátom említette, hogy nagyon kedvelik az írásaimat és a képeimet is. Röviden ez az utam, mely az esthez vezetett. Még azt említeném, hogy a dalszövegek sok esetben versként is léteznek, s a versek is hordoznak alapvető, esszenciális rock attitűdöket".

A Várkert Irodalom sorozat keretében tartott Szabad-e hosszan bámulni a végtelent? Visszabámul rád... című esten Jónás Vera, Nagy Zsuzsanna, Vörös Eszter és Kamarás Iván lesznek a vendégek, a háziasszony szerepét pedig Juhász Anna tölti be.

A szervezők dalokat, verseket, történeteket és "persze groove and flow"-t ígérnek az Öntőház udvarba meghirdetett eseményre, amelynek ajánklójában a következő olvasható:

"Dalok, amelyek dalok, de történetek is egyben.
Versek, amelyek lehetnek még dalok.
Történetek.
Felismerhetőek, borzongatóak, kedvesek.
Idegenek, átélhetők, múltba vesző homályosak, tolakodón frissek.
Történetek, melyek itt várnak a kegyelmi pillanatra, hogy végre kaméleonokként átváltozzanak dallá, verssé, mozdulattá, festménnyé, hangfürtté,
szív-tájéki édes érzés-zuhanássá, bármikor fölidézhető emlék /péppé.
Képek, amelyek váratlanul egymáshoz kapcsolódva zenei struktúrákba rendeződtek."