Letaszították trónjáról a Despacitót

Horizontal
(FILES) This file photo taken on October 21, 2016 shows singer-songwriter Taylor Swift performing her only full concert of 2016 during the Formula 1 United States Grand Prix at Circuit of The Americas in Austin, Texas. Pop superstar Taylor Swift broke down in tears on August 14, 2017 during the closing arguments in her civil trial alleging that a former radio DJ groped her before a 2013 concert. The singer turned away from the public gallery to wipe her eyes as Gabriel McFarland, the lawyer for David Mueller, questioned whether his client would have any reason to assault the star. / AFP PHOTO / SUZANNE CORDEIRO
Vágólapra másolva!
Taylor Swift Look What You Made Me Do című új száma átvette a vezetést a Billboard Hot 100-on. A Despacito Justin Bieber közreműködésével készült remixváltozata 16 hétig állt a slágerlista első helyén, és akár történelmet is írhatott volna.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo is megírta, augusztus végén komoly vetélytársa akadt Luis Fonsi és Daddy Yankee megleptésslágerének, a Despacitó-nak, amely egész nyáron vezette a slágerlistát.

Taylor Swift ugyanis augusztus 25-én megjelentette novemberben érkező új albumáról az első dalt, ráadásul jókora felhajtással. A Look What You Made Me Do a Billboard Hot 100 77. helyén debütált, és szakértők már akkor arról beszéltek, hogy megelőzheti a Despacitó-t.

Luis Fonsi száma 16 hétig vezette a slágerlistát, ami eddig csak Mariah Carey és a Boyz II Men One Sweet Day című dalának sikerült. A nagy kérdés tehát az volt, hogy a Despacito meg tudja-e őrizni a vezetést a 17. héten is, amely abszolút rekord lett volna a Billboard Hot 100 történetében.

Végül Taylor Swift újdonsága a jóslatoknak megfelelően beelőzte a Despacitó-t, miután

máris számos rekordot megdöntött.

A Spotify-on például soha nem streameltek ennyiszer egy dalt a megjelenése napján. Egy hét alatt pedig a többi platformot is beleszámítva 84,4 millió lejátszásig jutott a dal, ami a női előadókat tekintve rekord. A számhoz készített videoklip a YouTube-on döntött csúcsot, az első 24 órában több mint 39 milliószor nézték meg.

A Look What You Made Me Do Taylor Swift ötödik olyan dala, amely a Billboard 100-as listájának élére tudott kerülni. A szám lehetséges üzenetéről ebben a cikkünkben olvashat részletesen.