Elutasították a Prince vagyonára utazó állítólagos féltestvéreket

Prince
MIAMI - FEBRUARY 01: Musician Prince performs during the Super Bowl XLI Half-Time Press Conference at the Miami Convention Center on February 1, 2007 in Miami, Florida. (Photo by Evan Agostini/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A minnesotai állami fellebbviteli bíróság döntése szerint nem örökölhet Prince hagyatékából a popsztár öt állítólagos féltestvére.
Vágólapra másolva!

A bíróság szerint a Prince hagyatékát átvizsgáló megyei bíró helyesen járt el, amikor elutasította az állítólagos örökösöket, akik a popsztár körülbelül 200 millió dollárra becsült vagyonából követelték a rájuk eső részt.

Májusban a Carver megyei bíróság úgy döntött, hogy

a popsztár testvére, Tyka Nelson és öt elismert féltestvére az örökös.

Ekkor állapították meg azt is, hogy John L. Nelson és Mattie Shaw az 1958-ban született Prince - teljes nevén Prince Rogers Nelson - szülei.

A szintén örökösként jelentkező Darcell Johnston, Loya Wilson, Loyal Gresham III, Orrine Gresham és Venita Jackson Leverette azonban azt állították, hogy nem John Nelson volt Prince apja. Négyen közülük (Johnston, Wilson és két Gresham) azt állították, hogy az ő apjuk volt Prince apja is, az ötödik örökösjelölt, Jackson Leverette pedig

egy harmadik biológiai apával állt elő.

Prince hagyatékát körülbelül 200 millió dollárra becsülik Forrás: Getty Images/Evan Agostini

A bíróság szerint azonban John Nelson a popsztár "vélelmezett apja", mivel ő élt házasságban Prince anyjával, Mattie Shaw-val, ezért a hagyatéki törvények szerint Nelson "genetikai apának" is minősül. Ezért a popsztár vagyona John Nelson and Mattie Shaw leszármazottai között oszlik el. Ebbe nem tartozik bele az öt állítólagos féltestvér, akiknek

nem engedélyezték a genetikai vizsgálatot.

Johnston, Wilson és a Gresham testvérek ügyvédei arról beszéltek, hogy ügyfeleik mérlegelik a következő lépést.

Az egész örökösödési vitát az robbantotta ki, hogy a 2016 áprilisában, 57 éves korában meghalt

Prince nem hagyott hátra végrendeletet.

A májusi bírósági döntés ellen az öt állítólagos féltestvéren kívül másik is nyútjottak be fellebbezést.

A Billboard szerint két örökösjelölt ügyében még nem született döntés: Briana Nelson és Victoria Nelson Prince egykori biztonsági főnökének, Duane J. Nelsonnak a lánya és az unokája. Ők azért követelnek részesedést a vagyonból, mert szerintük Prince apja, Duane-t is a saját fiának tekintette, habár nem ő volt a biológiai apja.