Legendás művészek búcsúztatták Makk Károlyt - képgaléria!

Makk Károly temetése
Vágólapra másolva!
Családja, barátai, színészek és rengeteg rajongó ment el Makk Károly Kossuth-díjas filmrendező temetésére a Fiumei úti sírkertben. Makk Károly, a magyar mozgókép mestere, a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia elnöke 92. éves volt.
Vágólapra másolva!

Tarr Béla, Káel Csaba, Konrád György és Pálfi György méltatta Makk Károlyt a szertartáson. "Soha nem ítélkeztél, mindig megértésre buzdítottál mindenkit" - emlékezett Tarr Béla filmrendező, akinek gyászbeszédét Haumann Péter színész olvasta fel. Hozzátette: a magyar filmtörténet és a magyar filmrendezők nagy csapata szegényes lenne Makk Károly nélkül, aki felnevelte a magyar film új meg új nemzedékét, mindig bátorított mindenkit, hogy merje használni a fantáziáját.

- fogalmazott Tarr.

A képre kattintva galéria nyílik! Fotó: Hirling Bálint - Origo

Az egyetlen dolog, amit az élet nem old meg, hogy nélküled kell folytatnunk és nincs már közöttünk varázslatos személyiséged, kifinomult ízlésed, az emberi kapcsolatok mélységeit kutató empátiád és káprázatos intelligenciád, aminek erejével oly sokszor segítettél nekünk.

- mondta személyes hangú beszédében Káel Csaba filmrendező, Makk Károly egykori tanítványa.

"Élni szeretett és tudott is" - hangsúlyozta Pálfi György filmrendező, kiemelve: Makk Károly olyan személyiség volt, aki a legnagyobb természetességgel tudott létezni a legabszurdabb helyzetekben is. Jól tudott bánni az emberekkel, figyelmes és empatikus volt, egy igazi filmkészítőhöz méltóan felismerte a műfajokat és betartotta szabályait.

A képre kattintva galéria nyílik! Fotó: Hirling Bálint - Origo

A búcsúztatáson Szakcsi Lakatos Béla zongoraművész játszott. A szertartás végén Konrád György búcsúzott barátjától a temetés előtt írt, személyes hangú levelének felolvasásával.