Tovább kell várnunk Cserhalmi György visszatérésére

Cserhalmi György interjú Budapesten 2014. november 20-án
Cserhalmi György interjú Budapesten 2014. november 20-án
Vágólapra másolva!
A tervekkel ellentétben Cserhalmi György mégsem szerepel a Nemzeti Színház Bánk Bán-jában, ugyanis még tart az áprilisi műtétje utáni rehabilitáció. 
Vágólapra másolva!

Egy ideig úgy volt, hogy Cserhalmi György játssza II. Endre királyt a Nemzeti Színház Bánk bán-jában, de úgy tűnik, még várnia kell a visszatéréssel. Néhány nappal ezelőtt még a Kossuth-díjas Cserhalmi György volt a szereposztásban, de egy gyors cserével Szalma Tamásé lesz a szerep. Cserhalmi azt mondta a Blikknek:

A Nemzeti Színház pedig megerősítette a hírt, és kiegészítették azzal, hogy „Cserhalmi György jelenlegi egészségügyi állapota nem teszi lehetővé, hogy folyamatos fizikai megterhelésnek legyen kitéve, ezért kérte Vidnyánszky Attilát, hogy vegye ki a darabból” - írja a Blikk.

Cserhalmi György interjú Budapesten 2014. november 20-án Fotó: Szabó Gábor - Origo

Cserhalmi György térdét még áprilisban műtötték meg, és közben kiderült, hogy egy komoly gerinc műtétre is szükség van. A komoly operációt pedig komoly rehabilitáció követ, ami nem teszi lehetővé az egyéb, színészi elfoglaltságokat. Cserhalmi György júniusban még kórházban volt, amikor interjút adott az Origo Filmklubnak. A mindennapjairól azt mondta: „fél hatkor felkelek, lezuhanyzom, iszom egy kávét, hogy helyére kerüljön a vérnyomásom, aztán egy közeli kisboltba elmegyek venni ezt-azt. Jön a vizit,

Bringáztam is ma. Szóval eltelnek itt a napok, rokonok meg ismerősök is mindig jönnek.”

A közönség Cserhalmit legutóbb a filmvásznon láthatta Mundruczó Kornél Jupiter holdja című filmjében, és a tervek szerint, ha a Bánk bán-ban nem is, de a Szikora János által vezetett székesfehérvári Vörösmarty Színházban még színpadra léphet. Bertolt Brecht Jó embert keresünk című zenés darabjában láthatjuk, majd tavasszal a Bethlen Téri Színház Egy szerelem története című előadásában.