Vágólapra másolva!
Malek Andreával, Szőke Nikolettéával és Gerendás Péterrel lép fel a Jazzrael október 9-én az Uránia Nemzeti Filmszínházban.
Vágólapra másolva!

Híres zsidó dallamok a világ körül címmel ad koncertet a Jazzrael október 9-én az Uránia Nemzeti Filmszínház Dísztermében. Az együttes Malek Andreával, Szőke Nikolettával és Gerendás Péterrel együtt adja elő válogatott zsidó dalait, amiket a jazz-zenével ötvöznek a tagok. A Jazzrael vezetőjét, a zongorista-zeneszerző Jáger Bandit sokan a latin jazz egyik leghitelesebb magyar tolmácsolójaként ismerik. Még 2006-ban hozta össze a formációt, amiben nem a kubai vagy brazil ritmusokra építkezve zenélnek, hanem

a szefárd dallamokat, közel-keleti, izraeli dalokat a jazz harmóniáival ötvözik.

Jáger Bandi Jazzrael Forrás: CAFe Budapest

Közismert énekeket értelmeznek újra, és céljuk

a tradicionális zenei folklór egyedi interpretálása.

Az együttest egyébként országszerte ismert jazz-zenészek alkotják. A Híres zsidó dallamok a világ körül című koncert egyszerű, mégis szokatlan koncepcióra épül: egy estén át a zsidó zenekultúra legkülönbözőbb személyiségei előtt tisztelegnek. George Gershwintől Michel Legrand-ig és Karády Katalinig, Pat Methenytől G. Dénes Györgyig sokakra emlékeznek.

Jáger Bandi egyszer azt mondta, hogy „Avishai Cohen, Ofra Haza, Yaron Herman vagy Pat Metheny nagy hatással voltak rám. Világsztárok és zsidó származásúak, akik sikerrel ötvözték az izraeli zenét és a jazzt. A Jazzrael is erre törekszik.” További információk a koncertről itt találhatók.