A Capa Központ látképet ad az elmúlt 50 év magyar fotóművészetéről

Vágólapra másolva!
A Látkép című kiállítás a Varsói Nemzeti Múzeumban, a Lengyelországi Magyar Kulturális Évad 2016/2017 keretében nagy sikerrel megrendezett Magyar Tekintet – Vázlat a magyar fotográfiáról című tárlat képanyagának egy részét mutatja be.
Vágólapra másolva!

A Látkép című kiállítás igyekszik árnyalni és bővíteni az ismereteket

az elmúlt öt évtized magyar fotográfiájáról,

meghatározó alkotók és alkotások bemutatásán keresztül, a korszakos jelentőségű Műhely'67 című tárlattól kezdve egészen a jelen magyar fotóművészetéig.

Forrás: capacenter.hu

A kiállítás laza kronologikus rendre épül, és teret ad a fotográfiai eljárásokban és szemléletmódokban végbement változásoknak is. Ennek köszönhetően felvillantja a képzőművészeti fotóhasználat útjait és a dokumentarista tendenciákat, valamint a köztük húzódó kapcsolatokat, a metszés- és csomópontokat és az átjárási lehetőségeket is.

A Látkép által felrajzolt fotótörténeti vázlat így igyekszik azt is bizonyítani, hogy

a nemzetközileg elismert magyar származású fotósnemzedék örököseinek a nagy elődökhöz hasonlóan megvan a helye a fotográfia nemzetközi történetében.

A kiállítás kurátorai Csizek Gabriella és Balázs Kata - az október 7-i megnyitón ők mutatják be a kiállítást. A 18 órakor kezdődő eseményen köszöntőt mond Kőrösi Orsolya, a Capa Központ igazgatója, valamint közreműködik az I.M.A. International Music Nemzetközi Zene Társaság, Vető János NahTe énekkel, ukulelén, szájharmonikán és kaossilatoron, Magyar Péter elektromos ütőhangszereken, Dudás Zsombor dobon, Keszei Krisztián gitáron és Horváth Gábor basszusgitáron.

A kiállítás október 8. és november 19. között várja a látogatókat.