Tahi Tóth László tart a rossz emléktől, nem lesz többet tamburás

Tahi-Tóth László, interjú
Tahi-Tóth László
Vágólapra másolva!
A Kossuth-díjas Tahi Tóth László nem akar többet játszani a Hattyúdal-ban. Ezzel volt színpadon, januárban, mikor rosszul lett. Az előadást végig játszotta, de kórházba került, azóta életmentő agyműtétje is volt. 
Vágólapra másolva!

Tahi Tóth László a Hattyúdal című zenés komédia januári előadásán lett rosszul, ami után azonnal kórháza vitték. Azóta volt agyműtétje, és a 8 hónap után, a múlt héten tért vissza a színpadra. Az Audiencia című darab kamarásaként tért vissza, és belépését tapsviharral díjazta a közönség.

Tahi Tóth László a Mokkában beszélt arról, hogy „ha nem okvetlenül kötelező, akkor nem” lépne fel többet a Hattyúdal-ban. Azt mondta, annak ellenére tart tőle, hogy ez a legnagyobb és legszebb szerepe manapság. De mivel rossz emlékek fűzödnek már hozzá,

nem szeretné újra játszani az öreg tamburás szerepét.

Tahi Tóth László a Borsnak adott interjújában pedig azt mondta, hogy már teniszezik is, és állapota egyre jobb, de még mindig keresi a magyarázatot betegségére. Találgatásai között megemlítette, hogy egyszerre több szerepe is volt, és elképzelhető, hogy túlvállalta magát. Mint mondta, tíz darabban játszott, és kettőt még próbált mellette. A Tahi Tóth Lászlóval betegsége előtt és után készített interjónkat itt olvashatja.