A közel-keleti tragikus helyzetet hozza el a kiállítás

Kereszt Tűzben című kiállítás
Kereszt Tűzben című kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban ingyenes megtekinthető
Vágólapra másolva!
A Kereszt-Tűzben című kiállítás a keresztények üldözését mutatja be a közel-keleti térségben. A tárlat személyes történeteken keresztül ad betekintést a terroristák okozta borzalmakba a Magyar Nemzeti Múzeumban.
Vágólapra másolva!

A Kereszt-Tűzben című kiállítás tudományos alapokra helyezve, történetileg és szakmailag alátámasztva hívja fel a figyelmet a Közel-Keleten zajló keresztényüldözésekre. A tárlat ingyenesen látogatható október 31-ig a Magyar Nemzeti Múzeumban. A tárlaton személyes történeken keresztül mutatnak rá a közel-keleti térségben kialakult tarthatatlan helyzetre. Olyanok mesélnek a történtekről, akik

egy-egy közösséghez, illetve kultúrához tartozásuk miatt szenvednek el súlyos bántalmazásokat, kitaszítottságot nap mint nap.

Szinte mindennaposak a robbantások, akasztások, öngyilkos merényletek és a nemi erőszak.

A legtöbb támadás a vallási diszkriminációt monitorozó intézetek kutatásai alapján jelenleg a keresztényeket éri. Különösen súlyos a helyzet a Közel-Keleten, a kereszténység bölcsőjében, ahol kétezer éves keresztény közösségek megmaradását fenyegeti veszély.

A Kereszt-Tűzben című kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban ingyenes megtekinthető Forrás: Magyar Nemzeti Múzeum

A Magyar Nemzeti Múzeum a magyar és keresztény kultúrának, illetve annak történeti örökségének őrzőjeként és kezelőjeként

feladatának tartja, hogy ezeket a problémákat kielemezze és érzékenyen megjelenítse.

A múzeum a kiállítással megpróbálja feltárni a jelenlegi helyzethez vezető okokat, valamint felvázolni a következményeket.