Marton László tagadja, hogy ő a szexuális zaklató

Marton László arckép, portré FOTÓ KÉPKIVÁGÁS Közéleti személyiség foglalkozása művész rendező SZEMÉLY
Budapest, 2016. november 3. A magyar színház- és filmművészet kategóriában Prima Primissima-díjra jelölt Marton László Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendező Budapesten, a Vígszínházban 2016. november 3-án. MTI Fotó: Czimbal Gyula
Vágólapra másolva!
Marton László, a Vígszínház egykori igazgatója, jelenlegi főrendezője zaklatta szexuálisan - közölte egy Facebook-videóban Sárosdi Lilla színésznő. Marton László közleményben tagadja az állítást.
Vágólapra másolva!

A videóban a színésznő azt mondja, „azért állok most a nyilvánosság elé, mert egyre nagyobb a nyomás azzal kapcsolatban, hogy ki ez az illető. Az utóbbi időben nagyon sok ember állt ki mellettem, és adott erőt, és mesélte el hasonlóan szörnyű történetét. Úgy érzem, hogy tartozom nekik azzal, hogy fölvállalom és kimondom ezt a nevet.

Marton László Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendező 2016 novemberében Forrás: MTI/Czimbal Gyula

Sárosdi Lilla korábban egy Facebook-posztban azt írta, egy fehér BMW hátsó ülésén vette elő a nemi szervét és azt kérte tőle: puszilja meg.

Sárosdi Lilla csütörtöki bejelentése előtt többen nyilatkoztak már a témában. A Katona József Színház például közleményt adott ki, melyben azt írják, a színház több mint 30 éves fennállása alatt

nem fordult elő zaklatási ügy, de ha ilyen eset tudomásunkra jut, természetesen nem maradhat következmények nélkül.

A Vígszínházat néhány nappal ezelőtt a hvg.hu kereste meg az ügyhöz kapcsolódó több kérdéssel Eszenyi Enikő, a színház igazgatója azt válaszolta nekik: „a körkérdésüket megkaptuk, de időközben ismertté vált a Katona József Színház közleménye. A Katona József Színház állásfoglalásának egészével, mind részleteivel

ugyanazokat az erkölcsi, etikai normákat osztjuk.”

Sárosdi Lilla csütörtöki bejelentése óta mi is kerestük Eszenyi Enikőt az üggyel kapcsolatban, de cikkünk megjelenéséig nem sikerült elérnünk az igazgatót, ahogy Marton Lászlót, a színház több színészét, és más, a magyar színházi élet vezető beosztású alakját sem.

Marton László közleményt adott ki az MTI-nek, amiben tagadja a vádakat: "Sárosdi Lilla állítása minden valóságalapot nélkülöz. Rágalom! Ezért kénytelen vagyok a megfelelő lépések megtételére".