Esterházys videókat is várnak az olvasóktól

Esterházy Péter az Egy történet hangoskönyv bemutatóján Kling Józsefnek 2016 április 19-én
Esterházy Péter az Egy történet hangoskönyv bemutatóján Kling Józsefnek 2016 április 19-én
Vágólapra másolva!
Két napos Esterházy-fesztivál lesz a Teslában november 4-én és 5-én. A Szépírók Társasága pályázatot is hírdetett: az íróval kapcsolatos személyes gondolatokról, élményekről készíthetnek videót a rajongók.
Vágólapra másolva!

A Szépírók Társasága két napos fesztivált szervez november első hétvégéjére, ahol kortárs alkotók és a műkedvelők egyaránt szóhoz juthatnak. Már egy éve meghalt a Kossuth-díjas magyar író, publicista Esterházy Péter, életműve azonban egy pillanatra sem merült a feledés homályába, sőt, nagyobb az érdeklődés iránta, mint valaha. Mivel Esterházy alkotásai nem csak a szépirodalomra voltak hatással, ezért a Szépírók Társaságának őszi fesztiválja is sokszínű lesz:

zene, színház, képzőművészet, kerekasztal-beszélgetések és sok-sok irodalom

várja a látogatókat. A Szépírók Társasága videókat is vár az érdeklődőktől. Olyan maximum 2 perces anyagokat, amelyekben az olvasók kommentálják kedvenc Esterházy-idézetüket, kedvenc könyvüket, vagy elmondják személyes élményeiket az íróról. A videókat a Facebookon és a YouTube-on is meg fogják osztani.

Esterházy Péter az Egy történet hangoskönyv bemutatóján 2016 áprilisában Fotó: Szabó Gábor - Origo

November 4-én lesz kerekasztal-beszélgetés Esterházy Péter szerkesztőivel, magyartanárokkal, és szó lesz arról,

hogyan működnek Esterházy szövegei fortagatókönyvalapként.

November 5-én, vasárnap kortárs képzőművészek, tervezőgrafikusok az Esterházy-művek régi és új borítóiról beszélgetnek majd, de ezek mellett szóba kerülnek az Esterházy-drámák is, és azt is felelevenítik, hogy